Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Η Γαλλία είναι (ως τώρα) το μεγαλύτερο θύμα της Ισλαμικής τρομοκρατίας

Ακόμη ένας Γάλλος και Ευρωπαίος πολίτης έπεσε θύμα της Ισλαμικής τρομοκρατίας. Συνολικά στη Γαλλία 259 άνθρωποι έχουν πέσει θύματα των Ισλαμοφασιτών από το 2000 ως σήμερα.

Ο Samuel Paty 47 ετών, είναι το θύμα του θρησκευτικού μίσους ενός φανατικού Ισλαμιστή που ζούσε στη Γαλλία και αρνούνταν να αποδεχτεί τον Δυτικό τρόπο ζωής, τα Δυτικά ήθη και έθιμα και φυσικά την Δημοκρατία. Διότι μόνο ένας φασίστας που δεν σέβεται την χώρα που τον φιλοξενεί και αρνείται τη Δημοκρατία, σφάζει έναν καθηγητή που έδειξε στους μαθητές του το περιοδικό Charlie Hebdo με τα σχέδια του Μωάμεθ, διδάσκοντάς τους την ελευθερία του λόγου.

Ο Ισλαμοφασίστας αποκεφάλισε τον καθηγητή Ιστορίας και Πολιτισμού στις 17:30 το απόγευμα, μπροστά στο γυμνάσιο που δίδασκε, το απόγευμα της Παρασκευής, στο Conflans Sainte-Honorine, στο βορειοδυτικό μακρινό προάστιο του Παρισιού. Η αστυνομία, ανοίγοντας πυρ, κατάφερε να εξολοθρεύσει τον 18χρονο δράστη, γεννημένο στη Μόσχα και με καταγωγή από τη Τσετσενία, ενώ έχει συλλάβει και άλλους 9 υπόπτους.

Ο Πρόεδρος Μακρόν χαρακτήρισε το περιστατικό ως «ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση» και συμπλήρωσε πως ο καθηγητής «πέθανε επειδή δίδασκε την ελευθερία του λόγου» και πρόσθεσε ότι «ο σκοταδισμός και η βία που τον συνοδεύει δεν θα νικήσουν».

Ο Γάλλος υπουργός Παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ δήλωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η πράξη αυτή αποτελεί επίθεση εναντίον του γαλλικού έθνους. «Η ενότητα και η έντονη αποφασιστικότητά μας είναι οι μόνες απαντήσεις απέναντι στο τερατούργημα της ισλαμιστικής τρομοκρατίας».

Ο Πιερ Μοσκοβισί έγραψε στο Twitter ότι «το φρικτό έγκλημα της Conflans-Sainte-Honorine προκαλεί  αποτροπιασμό. Το να αποκεφαλιστεί ένας καθηγητής που έδειξε στους μαθητές του τα σκίτσα του Μωάμεθ είναι επίθεση στη Δημοκρατία, στην ελευθερία σκέψης, στην ανθρωπότητα. Ας ενωθούμε ενάντια στην τζιχαντιστική τρομοκρατική βαρβαρότητα».

Πριν λίγες ημέρες, με αφορμή την επέτειο της αιματηρής επίθεσης στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo ο Εμμάνουελ Μακρόν επέλεξε για τίτλο της ομιλίας του έναν σχετικά πρωτόγνωρο όρο, τον όρο «Séparatisme», που εκφράζει τις αποσχιστικές τάσεις σε μία κοινωνία, τις τάσεις που οδηγούν έμμεσα στον κίνδυνο ενός «ισλαμιστικού αυτονομισμού»,  σε σχέση με τον οποίο ο Γάλλος πρόεδρος έδειξε αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος στις έως τώρα χρόνιες ανοχές και τα λάθη.

Ο Γάλλος Πρόεδρος είχε αναφερθεί στους πέντε μεγάλους άξονες για τη μελλοντική δράση και τα μέτρα πρόληψης κατά της ριζοσπαστικοποίησης: δημόσιες υπηρεσίες, ενώσεις πολιτών, σχολεία, ανεξαρτησία του Ισλάμ στη Γαλλία και αγάπη στη Δημοκρατία.

Για το σχολείο, είχε πει, θα καταργηθούν οι δάσκαλοι των «εθνικών γλωσσών» που έρχονται στη Γαλλία από Τουρκία, Μαρόκο και Αλγερία και συχνά δεν μιλούν Γαλλικά. Θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος στους διορισμούς. Σε συνεργασία με το Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης στη Γαλλία (CFCM) θα ξεκινήσει η διαδικασία εκπαίδευσης Ιμάμηδων με απονομή σχετικού τίτλου σπουδών στη Γαλλία. Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των θρησκευτικών ενώσεων και των τζαμιών, ο Πρόεδρος επιδιώκει την κατάργηση της χρηματοδότισης από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Τουρκία και από τις χώρες του Μαγκρέμπ (βόρεια Αφρική), καθώς πολλές φορές τα χρήματα προέρχονται από ιδιωτικά συμφέροντα για υποτιθέμενη βοήθεια αθλητικών οργανώσεων ή για βοήθεια επισιτισμού. Αυτοί είναι οι τρόποι με τους οποίους οι ισλαμιστές βρίσκουν την ευκαιρία να προσηλυτίσουν τους αδύναμους. Ο Πρόεδρος υποσχέθηκε μεγαλύτερο έλεγχο αλλά και διεύρυνση των κριτηρίων, βάσει των οποίων οι νομάρχες θα μπορούν να προχωρούν στη διάλυση των οργανώσεων.

Ο Γάλλος Πρόεδρος είπε επίσης πως πλέον απαγορεύονται οι μαντίλες και οι σεξιστικές διακρίσεις σε λεωφορεία και μαζικά μέσα μεταφοράς. Ο νομάρχης θα έχει το δικαίωμα να κλείνει τις καντίνες όπου επιβάλλεται «θρησκευτικό» μενού ή τις πισίνες όπου δίνονται ειδικά ωράρια για τις γυναίκες. Ισότητα για όλους, είναι το μήνυμα του Εμμάνουελ Μακρόν.

Θυμίζουμε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, είχε μιλήσει με σκληρά λόγια για τον Ισλαμισμό, υποστηρίζοντας πως θέλει να καταστρέψει την Γαλλική κοινωνία, ενώ αποτελεί τον νέο εχθρό.
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου