Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Τουρκικά εγκλήματα κατά των Κούρδων στη Συρία

Ένας χρόνος έχει συμπληρωθεί από την εισβολή των Τούρκων στη βόρειο Συρία. Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες Κούρδοι να έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους, τα οποία έχουν λεηλατηθεί.


Ο Τουρκικός στρατός κατοχής και οι τζιχαντιστές συνεταίροι του έχουν αναγκάσει χιλιάδες Κούρδους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από την Ras al-Ain και την Tal Abyad. Οικογένειες με 4, 5, 6, ακόμη και 7 παιδιά, αναγκάζονται να ζουν σε αντίσκηνα εδώ και μήνες, καθώς τα χωριά τους πυρπολήθηκαν, αναφέρεται σε δημοσίευμα του France 24.

Τα σπίτια των Κούρδων και τα περιουσιακά τους στοιχεία έχουν κατασχεθεί ή λεηλατηθεί εξαιτίας της Τουρκικής επιχείρησης, ενώ οι πόλεις και τα χωρία είναι αδύνατο να κατοικηθούν και πάλι, υποστηρίζουν ανθρωπιστικές οργανώσεις. Έτσι, δεν έχει απομείνει τίποτα στους Κούρδους και δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιστροφής στις εστίες τους.

Οι συνεταίροι των Τούρκων στις κατεχόμενες περιοχές της Συρίας, φρόντισαν να κάνουν τη ζωή των Κούρδων ανυπόφορη. Έτσι, οι Κούρδοι αναγκάστηκαν να φύγουν και να γίνουν πρόσφυγες, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Είναι εχθροί μας (οι Τούρκοι), σκοτώνουν ανθρώπους, απαγάγουν γυναίκες, κλέβουν τα σπίτια μας, τα αυτοκίνητά μας και κανένας δεν τους σταματά» υποστηρίζουν οι Κούρδοι.

Η επίτροπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Michelle Bachelet, προειδοποίησε για την αυξανόμενη βία και την εγκληματικότητα στις κατεχόμενες από τους Τούρκους περιοχές και τους συνεταίρους τους, ιδιαίτερα στις πόλεις Ras al-Ain και Tal Abyad. Το γραφείο της επιτρόπου του ΟΗΕ κάνει λόγο για αυξανόμενες δολοφονίες, απαγωγές, λεηλατήσεις περιουσιών και αρπαγή σπιτιών και γης.

Όσοι ασκούν κριτική στην Τουρκία και τους ένοπλους συνεταίρους της, φέρουν το βάρος αυτών των παραβιάσεων, αναφέρει ο ΟΗΕ.

Η Συριακή αντιπολίτευση αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως έχει απευθυνθεί στις τοπικές Αρχές και τη Δικαιοσύνη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ που δήθεν κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάνουν πως δεν βλέπουν τα εγκλήματα της Τουρκίας κατά των Κούρδων και συνεχίζουν να την χαϊδεύουν. Μετά την γενοκτονία των Αρμενίων και των Ποντίων, την εθνοκάθαρση των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία, την εισβολή και κατοχή του 37% της Κύπρου, οι Τούρκοι προχωρούν σε εθνοκάθαρση κατά των Κούρδων.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου