Σάββατο 18 Απριλίου 2015

156 Ελληνικά νησιά διεκδικούν οι Τούρκοι

Όχι 16, αλλά 156 νησιά έχει υπό κατοχή η Ελλάδα στο Αιγαίο και θα πρέπει η Τουρκία να τα διεκδικήσει! Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού Odatv επαναφέροντας τις αβάσιμες διεκδικήσεις των εξ ανατολών ΝΑΤΟϊκών «συμμάχων» της Ελλάδας.

Το δημοσίευμα αποτελεί συνέχεια συζήτησης στην Τουρκική Βουλή (προ μερικών εβδομάδων) όπου είχε τεθεί θέμα από την αντιπολίτευση για 16 Ελληνικά νησιά.

Οι γνωστοί και αβάσιμοι Τουρκικοί ισχυρισμοί αναφέρουν πως στο Αιγαίο δεν δόθηκαν στην Ελλάδα ονομαστικά κάποια νησιά από την Ιταλία ή με άλλες συνθήκες και συνεπώς ανήκουν στο διάδοχο κράτος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την Τουρκία.

Το σενάριο είχε προβληθεί για πρώτη φορά πριν από δεκαετίες,  από έναν ανώτατο Τούρκο αξιωματικό μετά από «μελέτη», ενώ πάλι πριν πολλά χρόνια ένας άλλος Τούρκος αξιωματικός είχε ισχυριστεί στο ΝΑΤΟ ότι η Γαύδος δεν αναφέρθηκε στην συνθήκη που αφορά την Κρήτη, οπότε είναι Τουρκική.
Μετά την Ελληνική αντίδραση, γέλασε όλο το ΝΑΤΟ με τον Τουρκικό ισχυρισμό και δεν επανήλθε το θέμα, πάρα μόνο σποραδικά με δημοσιεύματα.
Τώρα το νέο δημοσίευμα εστιάζεται στο Αγαθονήσι, ένα ακόμη κατοικημένο Ελληνικό νησί.

Στο δημοσίευμα του odatv επιχειρείται να ασκηθεί πίεση στο εσωτερικό της Τουρκίας, γιατί κάθε νησί δένει τα χέρια της Τουρκίας στα θέματα υφαλοκρηπίδας και διεθνούς εναερίου χώρου.

Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα εν λόγω νησιά είναι υπό Ελληνική κατοχή από το 2004 μέχρι σήμερα. Το Αγαθονήσι χαρακτηρίζεται ως ένα από τα σημαντικότερα των 156, που βρίσκεται εντός των ορίων του νομού του Αϊδινίου!!!

Για να δοθεί και μια αντιευρωπαϊκή διάσταση στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στην κατάληψη των νησιών υπήρξε συνεργασίας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνόρων, Frontex, μαζί με τη Λετονία (προφανώς επειδή κάποιο μέσο περιπολίας της Frontex είναι από τη Λετονία).

Επικαλούνται ανώνυμοι ειδικοί που λένε πως η Ελλάδα, η ΕΕ και η Λετονία παραβιάζουν τις αρχές του «απαραβίαστου των συνόρων» και του «σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα των κρατών» της Τελικής πράξης του Ελσίνκι ...  

Υποστηρίζεται ότι σκάφη του Λιμενικού της Λετονίας και της Ελλάδας περιπολούν γύρω από το Αγαθονήσι, χωρίς να στηρίζονται σε κάποια νομοθεσία.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως για το θέμα έχουν σταλεί επιστολές τόσο στην Πρεσβεία της Λετονίας στην Άγκυρα όσο και προς την ΕΕ.

Η πρόκληση συνεχίζεται με επίκληση ανύπαρκτων και ανιστόρητων στοιχείων, όπως τον Χάρτη νούμερο 2, που συμπεριελήφθη επιπροσθέτως στο 15ο άρθρο της Συνθήκης της Λωζάννης. Εκεί φαίνονται με κόκκινη γραμμή τα ονόματα των 14 νησιών που δόθηκαν στην Ιταλία, ενώ δεν αναφέρεται το Αγαθονήσι.

Το δημοσίευμα επικαλείται και έναν Βρετανικό χάρτη του 1951 και έναν Αμερικανικό χάρτη του 1957 που φαίνεται ότι το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία.

Το θέμα είναι στημένο από κύκλους μέσα στην Τουρκία καθώς τον Ιούνιο είναι οι Τουρκικές εκλογές.
Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται πως γίνεται διακριτική προσπάθεια να ξεχαστεί το θέμα και πως δεν αποδίδεται σε αυτό η πρέπουσα σημασία.
Όμως, το θέμα αυτό δεν είναι μόνο απώλεια εδαφών για την Τουρκία, αλλά και θέμα απώλειας ταυτόχρονα της θάλασσας του Αιγαίου.
Και συνεχίζει το άρθρο λέγοντας ότι το Αιγαίο μετατράπηκε σχεδόν σε μία εσωτερική θάλασσα της Ελλάδας και έφυγε από τα χέρια της Τουρκίας, ενώ έκλεισε ο δρόμος εξόδου της Τουρκίας από το Αιγαίο στη Μεσόγειο... 

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί  μπορείτε να διαβάστε το άρθρο για την διεκδίκηση των 16 νησιών από την Τουρκία, ενώ θυμίζουμε την απάντηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα:
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/03/16_27.html

«Ουδεμία αμφισβήτηση και ουδέν σημείο αμφιβολίας υφίσταται σχετικά με το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Άλλωστε, η διεθνής νομιμότητα είναι από τις βάσεις του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και δεν μεταβάλλεται ούτε με προθέσεις παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου ούτε με μονομερείς δηλώσεις ή ενέργειες».

 

Πηγή:
http://odatv.com/n.php?n=isgal-altinda-16-degil-156-ada--1504151200
και onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου