Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Οι τζιχαντιστές καίνε ανθρώπους ζωντανούς και το BBC αρνείται να μεταδώσει την είδηση;

Τον ύποπτο πόλεμο που συμβαίνει στην Μέση Ανατολή, αρνούνται να μεταφέρουν στην Δυτική κοινή γνώμη τα «αμερόληπτα» μέσα μαζικής εξημέρωσης ή επικοινωνίας, αν προτιμάτε…

Όπως έγραψε το tribune.gr την προηγούμενη Τρίτη υπήρξε επιδρομή του Ισλαμικού Κράτους στο χωριό Μαζάουμπε της Κεντρικής Συρίας, όπου οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν 37 (κατ’ άλλους 48) χωρικούς, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Στη συνέχεια, οι Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας και ο Συριακός Αραβικός Στρατός κατάφεραν να απωθήσουν τους τζιχαντιστές χτυπώντας τους με τα ελικόπτερα της Συρίας και τις Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας.

Οι τζιχαντιστές αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν αφήνοντας πίσω τους 40 νεκρούς, μεταξύ των οποίων αναγνωρίστηκαν ξένοι εθελοντές από την Τυνησία, την Τσετσενία, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και τη Βοσνία.

Σύμφωνα με πληροφοριες, σκοτώθηκαν και 31 μαχητές των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας και 23 τραυματίστηκαν, ενώ 19 χωρικοί μεταφέρθηκαν τραυματίες στα νοσοκομεία.

Οι πληροφορίες από το Μαζάουμπε λένε ότι 3 από τους νεκρούς χωρικούς κάηκαν ζωντανοί από το Ισλαμικό Κράτος!

Μεταξύ των αθώων θυμάτων που κάηκαν ζωντανοί, ήταν και η 21 ετών Lema Ghaleb Habeel που βλέπετε στη φωτογραφία. Ήταν τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου της Δαμασκού.

Συριακές πηγές καταγγέλλουν ότι οι ανταποκριτές του BBC, που γνώριζαν για τα φριχτά εγκλήματα, αρνήθηκαν να τα μεταδώσουν και να ενημερώσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη, επικαλούμενοι «τεχνικές δυσκολίες».

Πηγές του BBC φέρονται να εξομολογήθηκαν ότι υπήρχαν ξεκάθαρες εντολές «από ψηλά» να μην προβληθεί η σφαγή των αμάχων από το Ισλαμικό Κράτος, ούτε να αναφερθεί ότι άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί!

Εάν αυτή η καταγγελία ισχύει, τότε το BBC θα πρέπει  να εξηγήσει πολλά για το είδος της δημοσιογραφίας που προωθεί.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο πληθυσμός του χωριού Μαζάουμπε αποτελείται από Σουνίτες, Αλεβίτες και Ισμαηλίτες.
Οι Αλεβίτες και οι Ισμαηλίτες είναι παρακλάδια του σιιτικού ισλάμ.
Είναι κοινωνίες προοδευτικές και κοσμικές, ενώ θεωρούνται θανάσιμοι εχθροί από το Ισλαμικό Κράτος.
Στους Αλεβίτες ανήκει και η οικογένεια Άσαντ, που κυβερνά τη Συρία.

Αλεβίτες είναι και πολλοί Έλληνες μουσουλμάνοι στη Θράκη.
Οι Αλεβίτες δεν έχουν τζαμιά αλλά τους «οίκους συναθροίσεως».
Στα βασικά χαρακτηριστικά της πίστης τους περιλαμβάνεται η αγάπη και ο σεβασμός για όλους τους ανθρώπους, η ανεκτικότητα απέναντι σε άλλες θρησκείες και εθνικές ομάδες, ο σεβασμός στους εργαζόμενους και η ισότητα των δύο φύλων (οι γυναίκες δεν φοράνε μαντίλες).


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου