Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Νέα εμφάνιση του UCK στα Σκόπια. Είναι εδώ και διεκδικούν!

Ομάδα 40 Αλβανών μελών του UCK κατέλαβαν αστυνομικό της βόρειας ΠΓΔΜ, στα σύνορα με το Κόσσοβο. Οι Αλβανοί κράτησαν ομήρους τους Σκοπιανούς αστυνομικούς και απαιτούσαν τη δημιουργία αλβανικού κράτους! Μετά από μερικές ώρες έφυγαν ανενόχλητοι.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών της ΠΓΜΔ Ίβο Κοτέβσκι, οι ένοπλοι δήλωσαν πως είναι μέλη του UCK και απαιτούν την ίδρυση αλβανικού κράτους στις βόρειες επαρχίες της ΠΓΔΜ.

Η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα αποτελεί το αποκορύφωμα της εθνοτικής βίας στην ΠΓΔΜ, η οποία από το 2000 δεν έχει ησυχάσει.

Θυμίζουμε πως τότε οι Σλάβοι είχαν καταφέρει να επικρατήσουν των Αλβανών στην ΠΓΔΜ. Τώρα όμως που η ΠΓΔΜ, χάρη στον «μεγαλοφυή» Γκρουέφσκι οδεύει προς διάλυση, οι ακραίοι αλβανικοί εθνικιστικοί κύκλοι φαίνεται πως θεωρούν κατάλληλη την στιγμή να επιβάλουν τις θέσεις τους.

Στις αρχές Απριλίου, Σέρβοι αξιωματούχοι είχαν κατηγορήσει τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα πως προκαλεί αστάθεια στην περιοχή και «κρούει τα τύμπανα του πολέμου». Ο Ράμα είχε υποστηρίξει την ένωση του Κοσσόβου με την Αλβανία, και τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».

Η Μεγάλη Αλβανία περιλαμβάνει εκτός από το Κοσσυφοπέδιο, εδάφη από την Ελλάδα (Ήπειρο και Κέρκυρα), εδάφη του Μαυροβουνίου, εδάφη της Σερβίας και σχεδόν τη μισή ΠΓΔΜ...

Καλό θα είναι οι Ελληνικές Υπηρεσίες Εθνικής Ασφαλείας να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς το θέμα του UCC (τσαμουριά) δεν σταμάτησε ποτέ να βρίσκεται ψηλά στην εθνικιστική ατζέντα των Αλβανών «φίλων» και γειτόνων μας.




 

Με πληροφορίες από το defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου