Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Η λαθρομετανάστευση στον Έβρο

Σοβαρές καταγγελίες για το τι συμβαίνει με όσους αλλοδαπούς εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα, οι προτάσεις του Λιμενικού για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης και η αποτελεσματικότητα του φράχτη, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ των κατοίκων του Έβρου.

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας, για τη λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική που ασκείται, η οποία είναι ανύπαρκτη και αναποτελεσματική, όπως είπε.

Αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης είπε πως «με τις αποφάσεις αυτές προσκαλούμε και υποδεχόμαστε τους μετανάστες στη χώρα μας, λέγοντάς τους ότι θα τους περιθάλψουμε, θα τους φροντίσουμε και δε θα υποστούν καμία κύρωση».

Ο κ. Χαρέλας είπε ότι το τελευταίο δίμηνο, δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση παράνομα εισελθόντα μετανάστη, του οποίου η ελευθερία περιορίστηκε, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι!

Με τον Υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος που επισκέφτηκε τη Σαμοθράκη,  συναντήθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο Δήμαρχος του νησιού Θανάσης Βίτσας.

Ο Δήμαρχος είπε πως διαπιστώνει καθημερινά την διαρκώς αυξανόμενη λαθρομετανάστευση στο νησί, βρήκε τις προτάσεις του υπαρχηγού εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, τις οποίες όμως δεν νομιμοποιείται να κοινοποιήσει.

Επίσκεψη στον Έβρο, πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη, ο Γάλλος επικεφαλής της FRONTEX, ο οποίος ξεναγήθηκε στον φράχτη και στο κέντρο παρακολούθησης στο Χειμώνιο.

Την άποψη ότι ο φράχτης του Έβρου δεν βοήθησε αποτελεσματικά στην αποτροπή της λαθρομετανάστευσης, αφού απλώς μετακλήθηκαν τα κύματα των προσφύγων στα νησιά, εξέφρασε ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καίσας.

Επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι χρειάζονται άμεσα αξιοπρεπείς υποδομές για την φιλοξενία των προσφύγων και πως έχουν δίκιο οι μετανάστες όταν αρνούνται να φιλοξενηθούν στο πρώην τελωνείο της Σαμοθράκης, αφού οι συνθήκες δεν είναι αξιοπρεπείς.




Πηγή: statusradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου