Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Μετά το Πάσχα ξεκινούν οι νέες γεωτρήσεις στον Πρίνο

Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα γεωτρήσεων στα κοιτάσματα του Πρίνου. Σκοπός είναι η παραγωγή 30 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από τον Κόλπο της Καβάλας, από επιβεβαιωμένα κοιτάσματα.

Πριν λίγες μέρες, στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος έγιναν τα εγκαίνια του νέου γεωτρύπανου Energean Force, ιδιοκτησίας της Energean Oil & Gas. Πρόκειται για το πρώτο πλωτό γεωτρύπανο που φέρει Ελληνική σημαία. Το γεωτρύπανο μετασκευάστηκε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, δίνοντας δουλειά σε περισσότερους από 300 εργαζομένους.

Το γεωτρύπανο Energean Force μέσα σε 2 χρόνια θα πραγματοποιήσει 15 γεωτρήσεις στον Πρίνο, στο κοίτασμα Έψιλον και στον Βόρειο Πρίνο. Με αυτόν τον τρόπο θα υλοποιηθεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω του οποίου θα προκύψουν 48 άμεσες νέες θέσεις εργασίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η παραγωγή 30 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, που έχουν πιστοποιηθεί στον Κόλπο της Καβάλας από τον ανεξάρτητο οίκο ERC Equipoise, καθώς και η αύξηση της παραγωγής στα 10.000 βαρέλια ημερησίως.

Η συνολική επένδυση στο γεωτρύπανο είναι της τάξεως των 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει σε μέγιστο θαλάσσιο βάθος 220 μέτρων και να φτάσει σε βάθος γεώτρησης 6.700 μέτρων. Το προσωπικό του θα είναι 116 άτομα.

Το γεωτρύπανο Energean Force θα ξεκινήσει τις γεωτρήσεις από την εξέδρα Alpha του Πρίνου, θα συνεχίσει στην εξέδρα Beta και στη συνέχεια θα εκτελέσει γεωτρήσεις από τη νέα εξέδρα Lambda στο κοίτασμα Έψιλον.

Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα δούμε πολλά ακόμη γεωτρύπανα σε όλες τις Ελληνικές θάλασσες, που θα δώσουν δουλειά σε πολλούς Έλληνες και έσοδα στο Ελληνικό κράτος.




Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου