Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Ενισχύει την αμυντική γραμμή με την Αίγυπτο ο Πάνος Καμμένος

Στη σύσταση μικτής κατευθυντήριας επιτροπής συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου σε θέματα Άμυνας συμφώνησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Η νέα συμφωνία, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει και να ενισχύσει την συμμαχία της Αθήνας με το Κάιρο επιτεύχθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. Καμμένου στη χώρα.

Επικεφαλής της επιτροπής τέθηκαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών με τις εργασίες να αρχίζουν άμεσα.

Επί τάπητος τέθηκε και ο αμυντικός σχεδιασμός που θα έχουν Ελλάδα και Αίγυπτος από τη στιγμή που θα  οριοθετηθεί η ΑΟΖ των δύο χωρών.

Ο κ. Καμμένος θα επισκεφθεί σήμερα το Ελ Αλαμέιν για να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των Ελλήνων πεσόντων τον Οκτώβριο του 1942.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα συμμετείχε στην ιστορική μάχη, με την 1η Ταξιαρχία -τρία τάγματα πεζικού, ένα σύνταγμα πεδινού πυροβολικού και ένα σύνταγμα αντιαρματικών πυροβόλων- υπό το συνταγματάρχη Π. Κατσώτα και ήταν ενταγμένη στην 50η αγγλική μεραρχία «κρατούσα μέτωπο 9 χλμ στο νότιο τομέα». Κατά την επιχείρηση αντιπερισπασμού του 13ου Σώματος Στρατού στο νότιο τομέα -το βράδυ της 23ης προς 24ης Οκτωβρίου- η Eλληνική ταξιαρχία έπαιξε σπουδαίο ρόλο «ανατρέψασα το έναντι αυτής 20ό Σύνταγμα ιταλικού πεζικού και δύο τάγματα Γερμανών αλεξιπτωτιστών, καταδιώξοσα δε και τον εχθρόν εις βάθος 160 χλμ».

Πηγή: tribune.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου