Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Εξέγερση Νότιο Αφρικανών κατά μεταναστών / Ξενοφοβικές επιθέσεις στο Γιοχάνεσμπουργκ

Οι βίαιες διαδηλώσεις κατά (κυρίως Αφρικανών) μεταναστών συνεχίζονται στη Νότια Αφρική εδώ και δύο εβδομάδες έχοντας στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 6 ανθρώπους μέχρι στιγμής σύμφωνα με το CNN.

Οι ξένοι υπήκοοι φορτώνουν σε φορτηγά τα εμπορεύματα και τα πράγματά τους και φεύγουν από το Γιοχάνεσμπουργκ και τις άλλες νοτιοαφρικανικές πόλεις.

Οι διαδηλωτές είναι θυμωμένοι με τους αλλοδαπούς στη Νότιο Αφρική, καθώς η ανεργία είναι υψηλή και ο πλούτος δεν κατανέμεται «δίκαια».

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν μετά τα σχόλια του βασιλιά των Ζουλού Goodwill Zwelithini, ότι οι αλλοδαποί θα πρέπει να «ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους» και να φύγουν!

Ο Zwelithini μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων ζήτησε να δοθεί ένα τέλος στην αναταραχή, ισχυριζόμενος ότι τα λόγια του παραποιήθηκαν, αλλά πολλοί συμμετέχοντες στις ταραχές ακούστηκαν να φωνάζουν «ο βασιλιάς μίλησε».

Το Μαλάουι (κράτος της Αφρικής) σκοπεύει να επαναπατρίσει τουλάχιστον 400 πολίτες του μετά τις επιθέσεις στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με τον Kondwani Nankhumwa, Υπουργό πληροφοριών του Μαλάουι.

Ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα δήλωσε: «Η απογοήτευση ή ο θυμός δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογήσει τις επιθέσεις σε αλλοδαπούς και τη λεηλασία των καταστημάτων τους. Καταδικάζουμε τη βία με τον εντονότερο δυνατό τρόπο. Οι επιθέσεις παραβιάζουν όλες τις αξίες που ενσαρκώνει η Νότια Αφρική».
Ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής είπε επίσης ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την προστασία των συνόρων της χώρας και την επίσπευση της δημιουργίας ενός Οργανισμού Διαχείρισης των Συνόρων, ο οποίος ανακοινώθηκε το περασμένο έτος και έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2016.

Το Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο καταδίκασε τις επιθέσεις ως «επαίσχυντες» και τις ονόμασε «εγκληματικές πράξεις κατά ευάλωτων ατόμων».

Κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες, καταστήματα και κατοικίες που ανήκουν σε Σομαλούς, Αιθίοπες, Μαλαουιανούς και άλλους μετανάστες στο Ντέρμπαν (Durban) και τους γύρω δήμους έχουν γίνει στόχος, αναγκάζοντας τις οικογένειες να εγκαταλείψουν τα στρατόπεδα που προστατεύονται από ένοπλους φρουρούς.

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι Αιθίοπες, Σομαλοί, Κονγκολέζοι, Νιγηριανοί, και άλλοι από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Ωστόσο, έχει επιβεβαιωθεί ότι οι ντόπιοι Λευκοί και Ασιάτες βρίσκονται επίσης στο στόχαστρο της βίας των Ζουλού.

Η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail ανέφερε για μια λευκή γυναίκα που τραυματίστηκε από πέτρες. Ο τύπος της Νότιας Αφρικής έχει επίσης αναφερθεί σε επιθέσεις εναντίον Ασιατών, κυρίως Πακιστανών και Ινδών.

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε πως η Kwa-Zulu Natal είναι η πατρίδα μιας μεγάλης κοινότητας Ινδιών και Πακιστανών που μετανάστευσαν στη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια της βρετανικής αποικιοκρατίας.
Το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητα των ασιατών που ζει εκεί γεννήθηκε στην περιοχή.
Ομοίως, οι λευκοί κάτοικοι της περιοχής είναι κυρίως Ολλανδοί στην καταγωγή, που βρίσκονται στην περιοχή από το 1800.

Ο βασιλιάς των Ζουλού και οι υπήκοοί του αναζητούν ένα εθνικά καθαρό έθνος-κράτος των Ζουλού. Σύμφωνα με το ρατσιστικό καθεστώς του απαρτχάιντ, στους Ζουλού είχε δοθεί η Kwa-Zulu Natal ως ανεξάρτητη πατρίδα, με ημιαυτονομία.

Οι Ζουλού είναι η μεγαλύτερη από τις 10 διαφορετικές μαύρες φυλετικές ομάδες που τους αφαιρέθηκε η κυριαρχία τους από το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο και που αναγκάστηκαν να γίνουν μέρος της νέας Νότιας Αφρικής μετά την πτώση του apartheid.
Οι χειρότερες συγκρούσεις μετά την πτώση του Απαρτχάιντ ήταν μεταξύ του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου και των Ζουλού.

Η περιγραφή της είδησης από τα γνωστά MME αποφεύγει να αναφέρει την λέξη «ρατσισμό». Προφανώς σε όλη αυτή την ιστορία δεν υπάρχει ίχνος ρατσισμού, όπως δεν υπάρχει ρατσισμός όταν Ευρωπαίοι ζητούν την απέλαση των παράνομων μεταναστών.

Τελικά ο ρατσισμός είναι κάτι που χαρακτηρίζει μόνο τους λευκούς;
Μόνο στους Ευρωπαίους θα πρέπει να γίνεται πλύση εγκεφάλου υπέρ του αντιρατσισμού και της παγκοσμιοποίησης;

Το να κατηγορείται όμως μια φυλετική ομάδα (οι λευκοί Ευρωπαίοι) ότι μόνο αυτή (η ομάδα) διακατέχεται από «ρατσισμό» κατά των «μεταναστών», αποτελεί την επιτομή του ρατσισμού! 

Εκτός και αν οι μαύροι Νοτιοαφρικανοί είναι και αυτοί ρατσιστές...














Με πληροφορίες από τα :

http://edition.cnn.com/2015/04/17/africa/south-africa-xenophobia-attacks/

http://apocalypsejohn.com/2015/04/tromos-sti-afriki-apo-viei-exegersi-afrikanon-kata-ton-metanaston-ikones-sok.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου