Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Την απόσυρση παπουτσιών που έχουν στη σόλα τον Σταυρό ζητά η Εκκλησία (ΕΞΕΛΙΞΗ)

Την έντονη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου Ελλάδος, προκάλεσε η κυκλοφορία υποδημάτων που έχουν στη σόλα τους το σχήμα του Τίμιου Σταυρού.
Η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της ζητά την απόσυρση από την αγορά των συγκεκριμένων παπουτσιών, κάνοντας λόγο για «βέβηλη ενέργεια».


Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, η χρήση του σχήματος του Τίμιου Σταυρού «συνιστά βεβήλωση, εξύβριση, ασέβεια και προσβολή του Λυτρωτικού Συμβόλου της Ορθοδόξου Πίστεώς μας».

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως και οι Ιερές Γραφές μιλούν για τον ερχομό του καιρού που όλοι θα πατάμε τον Σταυρό!
Έχοντας έναν Σταυρό στη σόλα του παπουτσιού, πατάμε τον Σταυρό κάθε φορά που βαδίσουμε, ενώ αν υπάρχει χώμα και μείνει αποτύπωμά του, τότε και άλλοι θα πατήσουν τον Σταυρό.



Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου έχει ως εξής:

«Έκφραση διαμαρτυρίας για βεβήλωση του Τιμίου Σταυρού
Με αφορμή τη δημοσίευση στον ηλεκτρονικό τύπο φωτογραφιών, οι οποίες συνοδεύουν κείμενο για την κυκλοφορία υποδημάτων, επί  του πέλματος των οποίων σε εμφανές σημείο υπάρχει το σχήμα του Τιμίου Σταυρού, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος θεωρεί ότι τοιαύτη χρήση του σχήματος του Τιμίου Σταυρού συνιστά βεβήλωση, εξύβριση, ασέβεια και προσβολή του Λυτρωτικού Συμβόλου της Ορθοδόξου Πίστεώς μας. Για τον λόγο αυτόν εκφράζει την δυσφορία, την αντίθεση και τον αποτροπιασμό Της για την βέβηλη αυτή ενέργεια, εν όψει μάλιστα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και ζητεί την απόσυρση του συγκεκριμένου τύπου υποδημάτων από την αγορά.
Εκ της Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδος»


Παρόμοιο περιστατικό με παπούτσια που στη σόλα τους είχαν πολλούς μικρούς Σταυρούς είχε συμβεί και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με παρόμοιες αντιδράσεις, που είχαν οδηγήσει στην απόσυρση των παπουτσιών.



Εξέλιξη:
Το πρόβλημα που προέκυψε με το θέμα είναι πως οι φωτογραφίες δεν προέρχονται από την Ελλάδα, αλλά πιθανότατα από την Αίγυπτο, καθώς στη φωτογραφία του παπουτσιού φαίνονται οι ετικέτες με τις τιμές που στο κάτω μέρος γράφει LE δηλαδή Λίρα Αιγύπτου (Livre Egyptienne).
Πιθανότατα την «πάτησαν» όλοι… 
Πάντως καλό θα είναι να γίνει έρευνα αγοράς και στην Ελλάδα για τυχόν ύπαρξη των συγκεκριμένων παπουτσιών…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου