Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Αυτούς θα βάλουμε στην Ευρώπη;

Με απαξιωτικό τρόπο που παραπέμπει σε νταή (ή σουλτάνο) και όχι σε αρχηγό δημοκρατικού κράτους μίλησε ο Ερντογάν για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ενός κοινοβουλίου που η Τουρκία θέλει να γίνει μέλος, εκλέγοντας 99 βουλευτές, αν ποτέ γίνει δεκτή στην Ε.Ε.

Η Τουρκία θα αγνοήσει οποιαδήποτε θέση λάβει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη μαζική σφαγή των Αρμενίων το 1915, την οποία ο Πάπας αποκάλεσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα γενοκτονία, τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα ο Ερντογάν συνέστησε στον Πάπα Φραγκίσκο να είναι πιο προσεκτικός στο τι λέει από εδώ και στο εξής, ενώ η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Βατικανό.

Το Ευρωκοινοβούλιο έχει προγραμματίσει συζήτηση σήμερα Τετάρτη για να υιοθετήσει ψήφισμα για τα 100 χρόνια από τη σφαγή των Αρμενίων από τις δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Ό,τι απόφαση και να λάβουν, θα μας μπει από το ένα αφτί και θα βγει από το άλλο», τόνισε ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, λίγο πριν επιβιβαστεί σε αεροσκάφος για να αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στο Καζακστάν.

Τι άλλη δήλωση περιφρόνησης προς τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς περιμένουν οι Ευρωπαίοι για να πουν στην Τουρκία «άι σιχτίρ»;;;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου