Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τι συνέβη με τον μετεωρίτη στη Ρωσία το 2013;

Όλοι θυμόμαστε την  μεγάλη έκρηξη ενός μετεωρίτη πάνω από τη Ρωσική πόλη Chelyabinsk στις 15 Φεβρουαρίου 2013. Ήταν όμως μια απλή είσοδος ενός ουράνιου σώματος στην ατμόσφαιρα της γης που κάηκε από την τριβή ή συνέβη κάτι διαφορετικό;

Μετά από 2 χρόνια από το περιστατικό, έχοντας πλέον καταλαγιάσει κάθε λογής εξήγηση, επιχειρούμε σήμερα μια ματιά μέσα από τα video που κυκλοφορούν στο youtube.

Πολλά ακούστηκαν για το τι ήταν το αντικείμενο, πολλές θεωρίες συνωμοσίας, πολλές βεβαιώσεις σοβαρών επιστημόνων για το ότι ήταν ένας μεγάλος μετεωρίτης, τα video όμως δείχνουν … κάτι άλλο.

 


Αν προσέξετε στο πρώτο video, κάτι ακολουθεί το αντικείμενο που ήδη φλέγεται και το χτυπά, με αποτέλεσμα να βγαίνουν κάποια κομμάτια από την άλλη πλευρά, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά ακολουθεί η εκτυφλωτική έκρηξη, η οποία ακούγεται στο δεύτερο κατά σειρά video. 

Μοιάζει με υπερηχητική έκρηξη λένε πολλοί, ίσως όμως να είναι απλά μια πολύ δυνατή έκρηξη. Το ωστικό κύμα προκάλεσε πολλές ζημιές στην γη και τρόμαξε πολλούς ανθρώπους.

Στο τρίτο video μπορείτε να δείτε την έκρηξη από πολλές πλευρές, από πολλές κάμερες που κατέγραψαν το γεγονός στη Ρωσία. Άλλα στιγμιότυπα συμπεριλαμβάνουν τον εκκωφαντικό ήχο, άλλα όχι.

Το τι ακριβώς ήταν, ας το αποφασίσει ο καθένας μόνος του.

https://www.youtube.com/watch?v=UqJP3til0Ig&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=dpmXyJrs7iU&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=-9HkE2RztYY&feature=youtu.be



 


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου