Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

«Κρητική Ασπιρίνη» : έτοιμη για κυκλοφορία πριν το καλοκαίρι;

Επανάσταση στον τομέα της υγείας αναμένεται να προκαλέσει η λεγόμενη «Κρητική Ασπιρίνη» που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ακόμα και πριν το καλοκαίρι!

Το προϊόν είναι αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας της ομάδας των Καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, των Χρήστου Λιονή, Ηλία Καστανά και Στέργιου Πυρίντσου, σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και της Ελληνικής  φαρμακοβιομηχανίας Gallenica.


Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κατοχυρωθεί με παγκόσμια πατέντα και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και θα κυκλοφορήσει στην αγορά ως διατροφικό συμπλήρωμα. Το σκεύασμα έχει πάρει άδεια από τον ΕΟΦ και αναμένεται έγκριση από την ΕΕ και το Αμερικανικό FDA.

Το δίκταμο, το θυμάρι, το φασκόμηλο, τρία μοναδικά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες βότανα της Κρήτης και το περίφημο κρητικό ελαιόλαδο αποτελούν τη βάση του προϊόντος, συσκευασμένο σε κάψουλα για εύκολη κατάποση.

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Κρήτης μελέτησε τις παραδόσεις του νησιού σύμφωνα με τις οποίες τα βότανα χρησιμοποιούνταν από παλιά στις ντόπιες συνταγές. 

Η επιτυχία του Ελληνικού σκευάσματος, που αναμένεται να απλωθεί παγκόσμια, θα φέρει επανάσταση και στην Ελληνική γεωργία, με τη συστηματική βοτανοκαλλιέργεια, καθώς με τις εξαγωγές θα απαιτούνται πλέον τεράστιες ποσότητες των βοτάνων-συστατικών από το ανεξάντλητο και εν πολλοίς ανεκμετάλλευτο φαρμακείο της Ελληνικής φύσης!

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Λιονής, επικεφαλής της ομάδας έρευνας για το σκεύασμα από τα τρία Κρητικά βότανα, είπε ότι το προϊόν κακώς ονομάστηκε «Κρητική Ασπιρίνη» από τα media, αφού δεν είναι φάρμακο αλλά σκεύασμα.

Συγκεκριμένα είπε:
«Δεν υπάρχει το όνομα Κρητική Ασπιρίνη και μην το λέτε. Δεν επιλέξαμε εμείς να λέγεται έτσι, το επέλεξαν οι δημοσιογράφοι. Δεν είναι παυσίπονο, δεν είναι ασπιρίνη, δεν έχουν κάποια σχέση. Έχει δοθεί πρόταση ονόματος στο Υπουργείο Εμπορίου. Το να λέγεται Κρητική Ασπιρίνη δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».


Επιθυμία όλων είναι στο άμεσο μέλλον να κυκλοφορήσει το σκεύασμα και ως φάρμακο. Σκευάσματα άλλωστε κυκλοφορούν πολλά, λίγα όμως έχουν τεκμηριώσει με πολύχρονη εργαστηριακή έρευνα τις πολλές ευεργετικές ιδιότητές τους και μάλιστα μέσω δημοσιεύσεων σε περιοδικά παγκοσμίου κύρους όπως το International Journal of Ethnopharmacology και το Lancet.
 



Πηγές: cretapost.gr και agonaskritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου