Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Συλλήψεις προσφύγων και παράνομων μεταναστών: 1204 στα νησιά και 70 στη Θράκη

Η ροή προσφύγων και παράνομων μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα συνεχίζεται με αυξητικούς ρυθμούς, παρά την υποτιθέμενη εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον 1.204 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα Τουρκικά παράλια.

Στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης έχουν καταγραφεί οι αφίξεις 1.204 ατόμων. 629 στη Λέσβο, 458 στη Χίο και 117 στη Σάμο.

Στο ίδιο διάστημα, η Τουρκική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε τον εντοπισμό 17 πλωτών μέσων στα οποία επέβαιναν 697 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες που κατευθύνονταν στην Ελλάδα. Τα πλωτά μέσα μαζί με τους επιβαίνοντες επέστρεψαν στην Τουρκία.

Ανησυχία όμως προκαλούν και τα πολλά περιστατικά μεταφοράς παράνομων μεταναστών στη Θράκη που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες. Συνολικά στη Θράκη καταγράφηκαν 70 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες.

Όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη στην Εγνατία οδό Σκοπιανός να μεταφέρει με φορτηγάκι 5 Πακιστανούς παράνομους μετανάστες.

Επίσης, συνελήφθησαν 2 Σύριοι στο Διδυμότειχο επειδή προωθούσαν στην Ελλάδα άλλους 5 Σύριους, ενώ στην Αλεξανδρούπολη συνελήφθη ένας Γεωργιανός για μεταφορά 8 Ιρακινών και 5 Πακιστανών.

Επίσης, συνελήφθη κοντά στο Σουφλί ένας Ιρακινός επειδή μετέφερε 5 Σύριους.

Σε άλλο περιστατικό, συνελήφθη κοντά στην Ξάνθη στην Εγνατία οδό, ένας Βούλγαρος που μετέφερε 5 Πακιστανούς, 3 Σύριους και 3 Σομαλούς.

Τις τελευταίες ημέρες όμως καταγράφηκαν ακόμη 3 περιστατικά στο νομό Ροδόπης.
Συνελήφθησαν ένας Πακιστανός και 5 Βούλγαροι διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 31 μη νόμιμους μετανάστες (17 Σύριους, 11 Πακιστανούς και 3 από το Μπανγκλαντές).


Τέλος, εντύπωση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος προανήγγειλε τη χρήση πλωτών μέσων για τη φιλοξενία παράνομων μεταναστών και προσφύγων!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου