Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Απίστευτη ταλαιπωρία στο τελωνείο Κήπων στον Έβρο

Το αδιαχώρητο δημιουργείται στο τελωνείο των Κήπων στον Έβρο κάθε Σαββατοκύριακο. Από 2 ως 4 ώρες η αναμονή για την διάβαση των συνόρων!

Τριτοκοσμική κατάσταση επικρατεί κάθε Σαββατοκύριακο στο τελωνείο των Κήπων στον Έβρο. Οι ταξιδιώτες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα είτε με κατεύθυνση την Τουρκία, είτε με κατεύθυνση την Ελλάδα, υφίστανται τρομακτική ταλαιπωρία.

Γίναμε μάρτυρες του περιστατικού. Ζήσαμε την ταλαιπωρία στο τελωνείο των Κήπων. Χρειάστηκε 2 ώρες για να μπούμε στην Τουρκία και χρειάστηκαν 3 ώρες για να μπούμε στην Ελλάδα.

Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή.

Όταν φτάνει κανείς στο τελωνείο των Κήπων στον Έβρο με σκοπό να περάσει στην Τουρκία, περιμένει σε μια σειρά 10 ή 20 αυτοκινήτων συνήθως. Δεξιά υπάρχουν σταματημένα δεκάδες φορτηγά TIR που περιμένουν σε ξεχωριστή σειρά. Ο έλεγχος δεν διαρκεί πολύ. Το πολύ σε 30 λεπτά έχει τελειώσει η διαδικασία. Τότε αρχίζει η ταλαιπωρία. Είναι αδύνατο να διαβεί κανείς την παλιά και στενή γέφυρα που περνάει πάνω από τον ποταμό Έβρο. Τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα ακόμη και πάνω στην γέφυρα.

Δυστυχώς η λήψη φωτογραφιών απαγορεύεται και έτσι δεν μπορούμε να σας δείξουμε τι συμβαίνει, τι ζήσαμε.

Μέχρι να φτάσει κανείς στο Τουρκικό τελωνείο και να περάσει τους 4 ελέγχους, χρειάζεται ακόμη μιάμιση ώρα τουλάχιστον!

Τα ίδια συμβαίνουν και αντίστροφα.

Επειδή γίνονται έργα στον αυτοκινητόδρομο λίγο πριν το Τουρκικό τελωνείο, μποτιλιάρονται οι νταλίκες, τα λεωφορεία και τα ΙΧ για πολλή ώρα. Η διαδικασία απεμπλοκής είναι πολύ χρονοβόρα. Απαιτείται τουλάχιστον μία ώρα για να περάσει κανείς από τους 4 ελέγχους που διενεργούν οι Τούρκοι αστυνομικοί και τελωνιακοί. Όταν τελικά περάσει κανείς τους 4 Τουρκικούς ελέγχους και ξεκινήσει για την Ελλάδα, ακινητοποιείται και πάλι επάνω στη γέφυρα.

Για να διαβεί κάποιος τη γέφυρα και να περάσει από τον Ελληνικό έλεγχο, χρειάζεται τουλάχιστον 2 ώρες…

Αστυνομία για να ρυθμίσει την κίνηση δεν υπάρχει ούτε από το Ελληνικό ούτε από το Τουρκικό έδαφος. Μόνο λίγοι Έλληνες και Τούρκοι στρατιώτες που προσπαθούν να συνεννοηθούν για το ποιος θα περάσει. Φυσικά οι Τούρκοι δεν μιλάνε ούτε λέξη Αγγλικών…

Μάθαμε πως αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Μάθαμε πως ακριβώς τα ίδια συμβαίνουν και στο τελωνείο στις Καστανιές. Πολύωρη καθυστέρηση και εκεί.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν υπάρχουν επιπλέον αστυνομικοί και τελωνειακοί για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που επιθυμεί να μεταβεί από τη μία χώρα στην άλλη;

Για ποιο λόγο δεν φτιάχνουν οι δύο χώρες έναν φαρδύτερο δρόμο και μια νέα φαρδύτερη γέφυρα για να μην ακινητοποιούνται τα αυτοκίνητα επάνω από το ποτάμι;

Θα πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της καθυστέρησης διάβασης των Ελληνοτουρκικών συνόρων, καθώς οι χιλιάδες Τούρκοι επισκέπτες της Ελλάδας θα σταματήσουν να έρχονται κάθε Σαββατοκύριακο και να γεμίζουν τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τις καφετέριες της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης. Τα εμπορικά καταστήματα της Θράκης περιμένουν κάθε Σαββατοκύριακο τους Τούρκους τουρίστες για να επιβιώσουν. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, οι Τούρκοι τουρίστες θα σταματήσουν να έρχονται!
 

Και για όσους αναρωτιούνται για την οικονομική κατάσταση των Τούρκων τουριστών, να πούμε πως είδαμε στα σύνορα τόσες πολλές Porsche, Mercedes, BMW, Range Rover και λοιπά πανάκριβα αυτοκίνητα με Τουρκικές πινακίδες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα, όσα δεν έχουμε δει στη ζωή μας.

Το κοιμώμενο κράτος των Αθηνών και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα πρέπει να λύσουν άμεσα το πρόβλημα, γιατί αν σταματήσουν να έρχονται οι Τούρκοι Τουρίστες στην Ελλάδα κάθε Σαββατοκύριακο, τότε τα λουκέτα στις επιχειρήσεις της Θράκης θα είναι τόσα πολλά που δεν θα είναι δυνατό να μετρηθούν…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου