Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Αναφορά πολεμικών απωλειών από το Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων

Σε αναφορά των πολεμικών απωλειών προχώρησε το Τουρκικό πρακτορείο Anadolu από τις συγκρούσεις που μαίνονται καθημερινά στην ανατολική Τουρκία μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των Κούρδων ανταρτών του PKK.

Τα στοιχεία του παρέθεσε το επίσημο Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μπορεί να μην συμφωνούν με τα στοιχεία που σας παρουσιάσαμε εχθές και προέρχονται από το Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, αποδεικνύουν όμως πως είχαμε δίκιο όταν κάναμε λόγο από το cosmostatus για πόλεμο στην Τουρκία.

Στο ρεπορτάζ του Anadolu αναφέρεται πως όλες οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας (στρατός, χωροφυλακή, αστυνομία) συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους κατά των Κουρδικών δυνάμεων που μάχονται για ανεξαρτησία στην ανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Τουρκικό πρακτορείο, 15 Τούρκοι που ανήκαν στις δυνάμεις ασφαλείας και 6 δημόσιοι λειτουργοί, έχασαν τη ζωή τους μέσα στον Σεπτέμβριο, εξαιτίας των συγκρούσεων με τις Κουρδικές δυνάμεις, ενώ τραυματίστηκαν 30 μέλη των Τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την Κουρδική πλευρά, οι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ήταν 69 και οι τραυματίες αρκετές δεκάδες.

Στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην Τουρκία, οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας διεξήγαγαν επίγειες και εναέριες επιχειρήσεις εντός και εκτός Τουρκίας, σημειώνει το Τουρκικό πρακτορείο.

Είναι γνωστό πως γίνονται τακτικά Τουρκικές αεροπορικές επιχειρήσεις κατά Κουρδικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ. Διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το αποτέλεσμα των Τουρκικών επιχειρήσεων στην ανατολική Τουρκία ήταν να σκοτωθούν 222 Κούρδοι μαχητές του PKK. Επίσης, συνελήφθησαν 163 ύποπτοι, μεταξύ των οποίων δικηγόροι και προφυλακίστηκαν 106 από αυτούς.

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ του πρακτορείου Anadolu δίνονται λεπτομέρειες για 12 από τις πολεμικές επιχειρήσεις που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο στην Τουρκία, συμπεριλαμβάνοντας τον αριθμό των απωλειών από κάθε πλευρά, επιβεβαιώνοντας την άποψή μας για διεξαγωγή πολέμου στην ανατολική Τουρκία.



Διαβάστε επίσης:
69 νεκροί Τούρκοι στρατιώτες - πόλεμος στην Τουρκία και τα ΜΜΕ σιωπούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου