Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Έρευνα: μόλις το 27% των Ελλήνων και το 33% των Ευρωπαίων έχει θετική άποψη για το Ευρωκοινοβούλιο!

Ενδιαφέροντα ευρήματα είχε η έρευνα που διενεργήθηκε για το Ευρωκοινοβούλιο. Ευρήματα που θα πρέπει να ξυπνήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι πολίτες πολλών κρατών - μελών, δεν είναι ικανοποιημένοι από την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην έρευνα της Kantar Public πήραν μέρος 27.881 Ευρωπαίοι πολίτες και από τις 28 χώρες – μέλη. Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 23 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου 2017 και δημοσιοποιήθηκε από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσον αφορά την Ελλάδα, μόλις το 48% των Ελλήνων πιστεύουν πως η Ελλάδα ωφελήθηκε ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μόλις το 23% των Ελλήνων πιστεύουν πως η ΕΕ βοήθησε την Ελλάδα να αναπτυχθεί.

Μόλις το 31% των Ελλήνων πιστεύουν πως η ΕΕ βοήθησε στο να βελτιωθεί η συνεργασία της Ελλάδας με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Το 49% των Ελλήνων πιστεύουν πως η ΕΕ βοήθησε στην δημιουργία ασφάλειας και σταθερότητας.

Μόλις το 18% των Ελλήνων πιστεύουν πως η ΕΕ βοήθησε στον αποκτήσουν εργασιακές ευκαιρίες.

Το 42% των Ελλήνων πιστεύουν πως η ΕΕ βοήθησε στο να έχουν οι Έλληνες και η Ελλάδα ισχυρότερη φωνή στον κόσμο.

Μόλις το 15% των Ελλήνων πιστεύουν πως η ΕΕ βελτίωσε τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων.

Μόλις το 13% των Ελλήνων πιστεύουν πως η ΕΕ βελτίωσε την ασφάλεια σε σχέση με την τρομοκρατία.

Μόλις το 26% των Ελλήνων πιστεύουν πως η ΕΕ βελτιώνει την συνεργασία μεταξύ των κρατών.

Μόλις το 15% των Ελλήνων πιστεύουν πως η ΕΕ συνεισφέρει στην Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Μόλις το 13% των Ελλήνων πιστεύουν πως οι Έλληνες έχουν σημαντική επιρροή στις αποφάσεις της ΕΕ.

Μόλις το 5% των Ελλήνων πιστεύουν πως η ΕΕ βοηθά την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή.

Περίπου το 9% των Ελλήνων πιστεύουν πως τα πράγματα βαδίζουν στο σωστό δρόμο στην Ελλάδα, ενώ περίπου το 18% των Ελλήνων πιστεύουν πως τα πράγματα βαδίζουν στο σωστό δρόμο στην ΕΕ.


Άρα, το 91% των Ελλήνων δεν πιστεύουν πως τα πράγματα βαδίζουν στον σωστό δρόμο στην Ελλάδα  και το 82% πως δεν βαδίζουν στο σωστό δρόμο στην ΕΕ!

Μόλις το 27% των Ελλήνων πιστεύουν πως τα πράγματα βαδίζουν στον σωστό δρόμο στο Ευρωκοινοβούλιο.

Με την έρευνα έγινε γνωστό πως συνολικά οι θετικές απόψεις των Ελλήνων για την ΕΕ αυξήθηκαν κατά 10%, ενώ μόλις το 42% των Ελλήνων ενδιαφέρονται για τις επόμενες ευρωεκλογές.

Το 43% των Ελλήνων πιστεύουν πως η ΕΕ θα πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες της από την τρομοκρατία, αλλά μόλις το 21% των Ελλήνων θεωρούν πως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΕ.

Οι Έλληνες ζητούν από την ΕΕ να τους προστατέψει από την ανεργία (83%), την φτώχια (75%), την ανεξέλεγκτη μετανάστευση (50%), την τρομοκρατία (43%), την κλιματική αλλαγή (18%), το οργανωμένο έγκλημα (17%), την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών (16%), τον θρησκευτικό ριζοσπαστισμό (14%), τις ένοπλες συγκρούσεις (13%), τον πολιτικό εξτρεμισμό (9%), τις απειλές στα προσωπικά δεδομένα (7%), τον κοινωνικό αποκλεισμό (7%) και τις κυβερνοεπιθέσεις (6%).

Οι Έλληνες ζητούν από την ΕΕ να προστατεύσει τα εργασιακά τους δικαιώματα σε ποσοστό 59%.

Οι Έλληνες προτάσσουν την πολιτιστική και την εθνική ταυτότητα σε σχέση με τις κοινές Ευρωπαϊκές αξίες.

Οι Έλληνες πιστεύουν σε ποσοστό 57% πως η ΕΕ θα πρέπει να ασχοληθεί με την καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι Έλληνες πιστεύουν πως η ΕΕ θα πρέπει να ασχοληθεί με την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων σε ποσοστό 67%, το υψηλότερο στην ΕΕ.

Οι Έλληνες ζητούν από την ΕΕ να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας σε ποσοστό 36%, ενώ ενδιαφέρεται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μόλις το 11% αυτών.

Οι Έλληνες θέτουν προτεραιότητες υπεράσπισης από την ΕΕ: 

τα ανθρώπινα δικαιώματα (64%), την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της ΕΕ (52%), την ελευθερία του λόγου (31%), την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της ΕΕ και των φτωχών κρατών στον κόσμο (30%), την προστασία των μειονοτήτων (23%), τον διάλογο μεταξύ θρησκειών και πολιτισμών (21%), την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών (17%) και την κατάργηση της θανατικής ποινής σε όλο τον κόσμο (13%).


Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου