Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Σκάνδαλο με ανύπαρκτους συνεργάτες Ελλήνων Ευρωβουλευτών;

Η αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλες αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πληρωμές προς τους τοπικούς συνεργάτες των Ελλήνων ευρωβουλευτών, επειδή ερευνάται εάν οι Ευρωβουλευτές απασχολούν συνεργάτες «μαϊμού»!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Banking News, το The Press Room και την εφημερίδα Δημοκρατία, η Ελλάδα βρέθηκε στο μικροσκόπιο της OLAF, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης, όταν το Documento έγραψε πως ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, εισέπραττε το 60% του μισθού συνεργάτιδάς του.

Η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, με επικεφαλής τον Γάλλο ευρωβουλευτή Ζαν - Μαρί Καβαδά, εξετάζει το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Κεφαλογιάννη και σύντομα θα προβεί σε σχετική εισήγηση στην Ολομέλεια.

«Οι πλαστογραφίες και οι εκβιασμοί σε βάρος του κ. Κεφαλογιάννη δεν μπορούν να πλήξουν ούτε τον ίδιο ούτε την οικογένειά του» είχε απαντήσει μέσω κύκλων του ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ όταν είχε δημοσιοποιηθεί η υπόθεση πριν από λίγους μήνες.

Πλέον, το ενδιαφέρον της OLAF φέρεται ότι στρέφεται στο κατά πόσον οι τοπικοί συνεργάτες όλων των Ελλήνων ευρωβουλευτών ασκούν πραγματικά κοινοβουλευτικά καθήκοντα ή εμπίπτουν σε μία από τις δύο παρακάτω κατηγορίες:
1. Απλοί «ταμίες», δηλαδή συνεργάτες «φαντάσματα», που εισπράττουν έναν μισθό και τον αποδίδουν αμέσως στον ευρωβουλευτή.
2. Συνεργάτες που παρέχουν άλλου είδους υπηρεσίες, όπως, πχ να κανονίζουν εμφανίσεις και συνεντεύξεις των ευρωβουλευτών σε ΜΜΕ με το αζημίωτο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος απασχολεί 1 διαπιστευμένο συνεργάτη (με έδρα τις Βρυξέλλες) και 10 τοπικούς συνεργάτες (με έδρα την Αθήνα), όπως και το ότι ο Νότης Μαριάς δεν εμφανίζεται να απασχολεί κανέναν συνεργάτη στις Βρυξέλλες, αλλά έχει 9 στην Αθήνα!

Η έρευνα αφορά και τους 21 Έλληνες Ευρωβουλευτές, που είναι οι ακόλουθοι:
Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα (ΣΥΡΙΖΑ),
Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, Θοδωρής Ζαγοράκης (Νέα Δημοκρατία),
Νίκος Ανδρουλάκης, Εύα Καϊλή (ΠΑΣΟΚ),
Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης, Ελευθέριος Συναδινός (Χρυσή Αυγή),
Σωτήρης Ζαριανόπουλος, Κωνσταντίνος Παπαδάκης (ΚΚΕ),
Γιώργος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος (Ποτάμι),
Νίκος Χουντής (ΛΑ.Ε.),
Κώστας Χρυσόγονος (ανεξάρτητος),
Σοφία Σακοράφα (ανεξάρτητη),
Νότης Μαριάς (Ελλάδα - Ο άλλος δρόμος).

Χωρίς να υιοθετούμε την ενοχή κανενός, καθώς μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή, ο «κατηγορούμενος» είναι αθώος, πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να λάβουν θέση οι Ευρωβουλευτές και επιβάλλεται από τα ΜΜΕ να αναδείξουν το θέμα!

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ ερευνούν εξονυχιστικά τη δραστηριότητα των Ελλήνων συνεργατών, ερευνώντας τους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές ώστε να εντοπιστούν e-mail, μέσα από τα οποία να αποδεικνύεται ότι επιτελούν συγκεκριμένο έργο, καθώς και άλλα στοιχεία.

Για όσο καιρό θα διαρκεί η έρευνα, αναστέλλονται οι πληρωμές των μη μόνιμων συνεργατών των Ελλήνων ευρωβουλευτών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CosmoStatus από τις Βρυξέλες, οι Ευρωβουλευτές ελέγχονται και για τον αν κάποιος έχει προσλάβει ως συνεργάτη το παιδί άλλου Ευρωβουλευτή και ο άλλος το δικό του!

Κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τον κανονισμό της Ευρωβουλής, δηλαδή δεν επιτρέπεται να έχεις το παιδί σου ή τη γυναίκα σου ως συνεργάτη, αλλά κάποιες φορές (παράνομα) κάποιοι Ευρωβουλευτές προσλαμβάνουν τα τέκνα άλλων Ευρωβουλευτών.

Ανάλογες σκανδαλώδεις πρακτικές από Ευρωβουλευτές έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά συνήθως δεν δινόταν μεγάλη έκταση.

Οι αρχηγοί των Ελληνικών κομμάτων οφείλουν να καλέσουν τους Ευρωβουλευτές τους να απαντήσουν με στοιχεία για την σωστή πρόσληψη και απασχόληση των συνεργατών τους.
Εάν κάποιος ευρωβουλευτής βρεθεί ένοχος, τότε θα πρέπει αμέσως να παραιτηθεί και να του αφαιρεθεί η δυνατότητα του εκλέγεσθαι.
Δεν θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους δήθεν φίλους και εταίρους της Ελλάδας στην ΕΕ να διασύρουν για ακόμη μία φορά τη χώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου