Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

13.980 παράνομοι μετανάστες επέστρεψαν στις πατρίδες τους ενώ 4.628 πρόσφυγες δεν αναχωρούν για Γερμανία

Από την αρχή του έτους οι αρμόδιες υπηρεσίες που ασχολούνται με την παράνομη μετανάστευση εργάζονται για να προσδιορίσουν ποιοι αλλοδαποί είναι πρόσφυγες και ποιοι είναι παράνομοι μετανάστες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, από την αρχή του έτους και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, είχαν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους 13.980 παράνομοι μετανάστες. Αυτό έγινε είτε υποχρεωτικά με απελάσεις από την Αστυνομία, είτε εθελοντικά μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε προς την Αλβανία με 1.008 άτομα, το Πακιστάν με 185 άτομα, το Ιράκ με 90 άτομα, τη Γεωργία με 61 άτομα, την Αλγερία με 54 άτομα, το Μαρόκο με 32 άτομα και το Ιράν με 30 άτομα.

Στο μεταξύ, έχει φρενάρει η μετεγκατάσταση από την Ελλάδα στην Γερμανία 4.628 προσφύγων (κυρίως από τη Συρία), που έχουν λάβει τη σχετική έγκριση, σύμφωνα με το πρόγραμμα επανένωσης οικογενειών της συμφωνίας του Δουβλίνου.

Το πρόβλημα είναι γνωστό από τον Μάιο, εξαιτίας επιστολής του Υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα. Έτσι φαίνεται πως ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είχε ζητήσει από την Ελληνική κυβέρνηση να καθυστερήσει προσωρινά τη διαδικασία.

Σύμφωνα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα δύο τρίτα των προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα είναι Σύριοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι Αφγανοί και Ιρακινοί. Τα παιδιά αποτελούν το 60% αυτών!

Ο Κανονισμός του Δουβλίνου προβλέπει την επανένωση οικογενειών εντός εξαμήνου, όταν μέλη μιας οικογένειας βρίσκονται μοιρασμένα σε δύο χώρες της ΕΕ.



Με πληροφορίες από το New Post και την Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου