Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Μετρήθηκε αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας στην Ευρώπη

Οι Γερμανικές αρχές μέτρησαν αύξηση των επιπέδων των ραδιενεργών υλικών στην ατμόσφαιρα. Οι ειδικοί δηλώνουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των ανθρώπων, αλλά αδυνατούν να βρουν την προέλευση.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, υπήρξε αύξηση στα επίπεδα ραδιενέργειας που μετρήθηκαν σε διάφορες χώρες της Κεντρικής και της Δυτικής Ευρώπης τις προηγούμενες ημέρες.

Από τις 29 Σεπτεμβρίου, μετρήθηκε μικρή αύξηση στην ανίχνευση του ισοτόπου Ru-106
(Ρουθήνιο-106) στον αέρα. Οι χώρες που ανιχνεύτηκε η αύξηση του ισοτόπου ήταν η Γερμανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ελβετία και η Γαλλία.

Οι ειδικοί δηλώνουν πως τα επίπεδα ανίχνευσης του υλικού δεν αποτελούν απειλή για την ανθρώπινη υγεία, ενώ η αυξημένη παρουσία του ισοτόπου δεν οφείλεται σε ατύχημα που προκλήθηκε σε κάποιον πυρηνικό αντιδραστήρα.

Οι αρχές δεν γνωρίζουν την αιτία της αύξησης των επιπέδων στην ατμόσφαιρα του ραδιενεργού αυτού υλικού, αλλά πιστεύουν πως προέρχεται από την Ανατολική Ευρώπη.

Το Ρουθήνιο 106 χρησιμοποιείται (μεταξύ άλλων) στην χημειοθεραπεία για όγκους στα μάτια και στις θερμοηλεκτρικές γεννήτριες ραδιοϊσοτόπων (RTG) που παρέχουν ενέργεια στους δορυφόρους. Το Ru-106 είναι από τα πιο σταθερά και λιγότερο επικίνδυνα ισότοπα του Ρουθηνίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου