Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

69 νεκροί Τούρκοι στρατιώτες - πόλεμος στην Τουρκία και τα ΜΜΕ σιωπούν!

Κανονικός πόλεμος γίνεται στην Ανατολική Τουρκία μεταξύ του Τουρκικού στρατού και των Κούρδων ανταρτών που προσπαθούν να απελευθερώσουν τα εδάφη τους και κανένα «έγκριτο» και «έγκυρο» μέσο ενημέρωσης δεν ασχολείται με το θέμα.

Εκτός από τα ΜΜΕ, σιγή ιχθύος τηρούν και οι θεσμοί. ΟΗΕ, ΕΕ και ΝΑΤΟ δεν έχουν προβεί στην παραμικρή ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με το Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, τις τελευταίες ημέρες σκοτώθηκαν 69 Τούρκοι στρατιώτες κατά τη διάρκεια μαχών στην περιοχή Ağrı Doğubayazıt.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, οι Τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με στρατιώτες, χωροφύλακες και ειδικές δυνάμεις κατά των Κούρδων στην περιοχή Demirkapı του Ağrı Bazid (Doğubayazıt). Οι Κούρδοι αντάρτες απάντησαν με έντονες επιθέσεις κατά των Τουρκικών δυνάμεων.

Το πρωί της 28ης Σεπτεμβρίου, ο κατοχικός Τουρκικός στρατός προσπάθησε να εισέλθει στην περιοχή με την υποστήριξη επιθετικών ελικοπτέρων Cobra. Οι αντάρτες άνοιξαν πυρ κατά των ελικοπτέρων, με αποτέλεσμα ένα ελικόπτερο Cobra να καταστραφεί και τα υπόλοιπα να εγκαταλείψουν την περιοχή. Έτσι οι επίγειες Τουρκικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στην περιοχή. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι Τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν την περιοχή. Οι αντάρτες επιτέθηκαν και σκότωσαν 5 Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισαν 3.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 το πρωί, οι Τουρκικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισέλθουν στην περιοχή Martyr Nevdar υποστηριζόμενες από UAV. Οι αντάρτες περικύκλωσαν την ομάδα των Τούρκων στρατιωτών που επιχείρησε να εισβάλει στην περιοχή και ακολούθησε σκληρή μάχη. Η Τούρκοι αναγκάστηκαν να φύγουν, αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 20 νεκρούς στρατιώτες και πολλούς τραυματίες. Οι αντάρτες απέσπασαν τον οπλισμό και τα πυρομαχικά των Τούρκων στρατιωτών.

Αργότερα, οι Τούρκοι επέστρεψαν και βομβάρδισαν την περιοχή με ελικόπτερα Cobra, αλλά και πάλι δεν κατάφεραν τίποτα.

Οι Τουρκικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισέλθουν και πάλι στην περιοχή. Στις μάχες που έγιναν σε 9 διαφορετικά σημεία, σκοτώθηκαν 30 Τούρκοι στρατιώτες και 18 τραυματίστηκαν.

Την ίδια μέρα, στις 5 το απόγευμα, ομάδα Τούρκων στρατιωτών που κατέφθασε στην περιοχή προς ενίσχυση των Τουρκικών δυνάμεων, έγινε στόχος επίθεσης των ανταρτών στην περιοχή Deşta Burno Ruto. Κατά την επίθεση καταστράφηκε ένα τεθωρακισμένο όχημα και ένα φορτηγό, ενώ σκοτώθηκαν 8 Τούρκοι στρατιώτες και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν.


Οι Τουρκικές δυνάμεις μάζεψαν τους νεκρούς και τους τραυματίες τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, υποστηριζόμενες από ελικόπτερα Cobra και UAV.



Σε άλλο περιστατικό που συνέβη στις 16 Αυγούστου στην περιοχή Besta, τουλάχιστον 6 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

Οι Κουρδικές δυνάμεις απέσπασαν από τους Τούρκους εξοπλισμό (ειδικές διόπτρες, αλεξίσφαιρα γιλέκα κλπ), οπλισμό (τουφέκια, ρουκετοβόλα, χειροβομβίδες κλπ), πυρομαχικά και πολλά έγγραφα. Στα έγγραφα αναφέρονταν τα ονόματα και τα στοιχεία των Τούρκων στρατιωτών, όπως και το ότι ο Τουρκικός στρατός πληρώνει 6000 Λίρες μηνιαίως κάθε ειδικό χειρούργο γιατρό που λαμβάνει μέρος στις επιχειρήσεις.

Δείτε το video με τα λάφυρα που πήραν από τους Τούρκους οι Κούρδοι.



Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δεν χρειάζεται πλέον να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άραγε, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μια εμπόλεμη Τουρκία στους κόλπους της;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου