Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Στα 30km έχει φτάσει η Τουρκική εισβολή στο Βόρειο Ιράκ

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εισβάλει σε βάθος 30 χιλιομέτρων στο βόρειο Ιράκ ως μέρος της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην περιοχή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ την Παρασκευή.

Μιλώντας ζωντανά στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Binali Yildirim δήλωσε:
«Έχουμε αναπτυχθεί σε μια περιοχή 300 χιλιομέτρων και σε βάθος 30 χιλιομέτρων στο βόρειο Ιράκ. Πέρα από αυτό μπορεί να είναι η Qandil, η Mahmur ή το Sinjar».

Από τον Ιούλιο του 2015 γίνονται τακτικά αεροπορικές επιδρομές σε στόχους του PKK στο βόρειο Ιράκ, όπου οι Κούρδοι έχουν βάσεις στο όρος Qandil, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει συνεργασία με το Ιράν και το Ιράκ για την επιχείρηση στο Qandil, είπε:
«Το PKK βλάπτει τους πάντες. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε κάποιο πρόβλημα (στη συνεργασία μας)».

Νωρίτερα, ο Mahir Unal, εκπρόσωπος του κόμματος AK, επίσης μίλησε κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής του καναλιού NTV και είπε χαρακτηριστικά:
«Η Τουρκία εισέρχεται φυσικά από την Al-Bab ως το Afrin και σε βάθος 30 χιλιομέτρων στο εσωτερικό του βόρειου Ιράκ για να διατηρήσει την ασφάλεια των συνόρων της και να παράσχει εσωτερική ασφάλεια. Γιατί το κάνει αυτό; Το κάνει για την ασφάλεια των συνόρων της. Οι ενέργειες αυτές ξεκίνησαν από τον Μάρτιο. Μέχρι στιγμής, η Τουρκία εισήλθε σε βάθος 30 χιλιομέτρων στο εσωτερικό του βόρειου Ιράκ και παρέμεινε σε απόσταση 24 χιλιομέτρων στο Qandil, ενώ πολλά στρατόπεδα του PKK καταστράφηκαν. Διεξάγουμε σοβαρή διπλωματία με το Ιράν και το Ιράκ».



Πηγή: Anadolu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου