Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Όρμπαν: να μην υποκύψει η «Μακεδονία» στις πιέσεις!

Ο Βίκτωρ Όρμπαν, εκτός από αντιευρωπαϊστής, είναι τελικά και ανθέλληνας. Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, αντί να τάσσεται (ως οφείλει) με το δίκαιο και το συμφέρον της Ελλάδας, που ανήκει στην ΕΕ όπως και η Ουγγαρία, τάσσεται υπέρ μιας τρίτης χώρας, η οποία βλάπτει τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Ο Όρμπαν ήταν αυτός που έκλεισε με φράχτες τα σύνορα της Ουγγαρίας το 2015 και δεν επέτρεπε στους μετανάστες και τους πρόσφυγες να φτάσουν στην βόρεια και την κεντρική Ευρώπη και είναι αυτός που αρνείται πεισματικά να δεχτεί την ποσόστωση στην κατανομή των μεταναστών και των προσφύγων στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Βίκτωρ Όρμπαν θεωρεί πως η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, κρατώντας όλους τους παρανόμως εισερχόμενους στην Ευρώπη στο έδαφός της, ασχέτως αν η Ελλάδα αποτελεί χώρα transit.

Ο «καπετάνιος» Βίκτωρ Όρμπαν ήταν αυτός που ζητούσε να βυθίζει η Ελλάδα όσες βάρκες πλησίαζαν την Ελλάδα από την Τουρκία, αγνοώντας τους στοιχειώδεις παγκόσμιους κανόνες που ισχύουν στη θάλασσα…

Άμα έχεις τέτοιους εταίρους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς;

Έτσι, σε ανθελληνικό παραλήρημα προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν. Μέσω βίντεο που δημιούργησε, τάσσεται υπέρ της αντιπολίτευσης στα Σκόπια που διαδηλώνει κατά της εύρεσης λύσης στο θέμα του ονόματος της FYROM και ζητά από την κυβέρνηση της Ψευτομακεδονίας να μην υποκύψει στις πιέσεις των ξένων δυνάμεων και να μην συμβιβαστεί με την Ελλάδα αναφορικά με το όνομα!

Έτσι, ο Όρμπαν, που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μέσω βίντεο που δημοσιοποίησε, χαιρετίζει τους «σοφούς και θαρραλέους ηγέτες του κόμματος VMRO … που δεν κάμπτονται από την πίεση των ξένων δυνάμεων» και διαδηλώνουν κατά της συνέχισης των συνομιλιών μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας υποστηρίζει τον πρόεδρο του κόμματος VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, δηλαδή τον διάδοχο του Nikola Gruevski. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα του 2015, όταν η Ψευτομακεδονία έκλεισε τα σύνορά της με την Ελλάδα, τόνισε ότι η ηγεσία του VMRO-DPMNE είχε το θάρρος, τη σοφία και τη δύναμη να υπερασπιστεί τους «Μακεδόνες», τους Ούγγρους και ως εκ τούτου τους Ευρωπαίους και δεν πρέπει ποτέ αυτό να ξεχαστεί.

«Οι ηγέτες που αγαπούν τη χώρα τους δεν καταρρέουν κάτω από την πίεση των εξωτερικών δυνάμεων» τόνισε ο Viktor Orban.

Θυμίζουμε πως στις 6 Δεκεμβρίου 2013 ο Βίκτωρ Όρμπαν είχε τιμηθεί από τον Νίκολα Γκρούεφσκι με την ανώτερη διάκριση της χώρας «για την εξαιρετική του προσπάθεια για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των φιλικών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών (σ.σ. Ουγγαρίας και Ψευτομακεδονίας), καθώς και για την προώθηση της «Μακεδονίας» σε όλο τον κόσμο» σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Ψευτομακεδονίας.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Ο Όρμπαν υπονομεύει εκ νέου την προώθηση λύσεων που εξυπηρετούν την Ελλάδα, τα Σκόπια και τη σταθεροποίηση της περιοχής των Βαλκανίων, καθώς και την ίδια την Ευρωπαϊκή προοπτική. … Η «ορμπανοποίηση» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όχι μόνο βλάπτει τη δημοκρατία και την Ευρώπη, αλλά και το ίδιο το ΕΛΚ».

Η σύγκρουση συμφερόντων και παντελώς διαφορετικών απόψεων στην δήθεν Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζεται. Αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, η ΕΕ θα αποτελέσει ανάμνηση, πολύ πιο σύντομα από όσο πιστεύουν οι περισσότεροι…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου