Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Ιταλία: να φύγει η Γερμανία από το ευρώ ενώ ξεκινούν απελάσεις μεταναστών

Την αποχώρηση της Γερμανίας από το ευρώ προτείνουν οι νέοι ηγέτες της Ιταλίας, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζουν την απέλαση χιλιάδων παράνομων μεταναστών.

Ο νέος Ιταλός Υπουργός Οικονομίας Τζοβάνι Τρία πρότεινε την αποχώρηση της Γερμανίας από την ευρωζώνη ώστε το ευρώ να μπορέσει να ανακουφιστεί από τις οικονομικές κρίσεις. Έτσι, τα οφέλη θα είναι περισσότερα για όλους, σε σχέση με  το Italexit, είπε.

«Θα πρέπει να πούνε πως η Γερμανία θα πρέπει να φύγει από το ευρώ εξαιτίας των πλεονασμάτων της στο εμπορικό της ισοζύγιο που είναι ασύμβατο με τις σταθερές συναλλαγματικές τιμές της ευρωζώνης ή θα πρέπει να αποδεχτεί ένα καθεστώς μεταβλητών συναλλαγματικών τιμών» δήλωσε ο Τζοβάνι Τρία.

«Η αύξηση των πλεονασμάτων της Γερμανικής οικονομίας δείχνει πως η νομισματική επέκταση, χωρίς πολιτική που να βοηθά την οικονομική σύγκλιση μεταξύ των διαφόρων χωρών, πυροδοτεί αστάθεια και μας θέτει σε αντιπαράθεση με τον υπόλοιπο κόσμο» πρόσθεσε ο Τζοβάνι Τρία.

Οι δηλώσει αυτές έγιναν λίγες ημέρες αφότου ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρχιο Ματαρέλλα δεν αποδέχτηκε ως νέο Υπουργό Οικονομίας τον Πάολο Σαβόνα επειδή οι απόψεις του έθεταν σε κίνδυνο την παραμονή της Ιταλίας στην ευρωζώνη.

Την ίδια ώρα, Γερμανοί αξιωματούχοι εξέφραζαν την ελπίδα τους για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία που θα ήταν υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ.

Λίγο αργότερα, ο νέος Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι απευθυνόμενος στους χιλιάδες παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στην Ιταλία είπε πως
«ήρθε ο καιρός να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους», καθώς θα ξεκινήσουν οι απελάσεις.

«The free ride is over» είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της Λίγκας του Βορρά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου