Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο νέο κοίτασμα Φ.Α. τριπλάσιο από το Zohr;

Τις επόμενες ημέρες ίσως ανακοινωθεί η ανακάλυψη στην ΑΟΖ της Αιγύπτου ενός νέου κοιτάσματος Φυσικού Αερίου, τριπλάσιου από του Zohr, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα κοίτασμα του κόσμου.

Σύμφωνα με το Arab News, ο πρώην Υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου Osama Kamal, είπε στην τηλεόραση της Αιγύπτου πως αναμένεται τις επόμενες ημέρες η ανακοίνωση της ανακάλυψης ενός νέου τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου, του Noor, που υπολογίζεται πως είναι τριπλάσιο του Zohr.

Ο Osama Kamal είπε ότι ελπίζει πως την ανακοίνωση θα πραγματοποιήσει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, μαζί με τον νέο Υπουργό Tarek El-Molla.

Για την ανακάλυψη του κοιτάσματος στην ΑΟΖ της Αιγύπτου υπεύθυνη είναι η Ιταλική εταιρεία ΕΝΙ, η οποία όμως αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η Αίγυπτος έχει ανακοινώσει πως εντός του 2019 θα σταματήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου, προφανώς διότι δεν θα τις χρειάζεται πλέον, καθώς θα αρχίσει να εξάγει το δικό της φυσικό αέριο προς τις χώρες που το χρειάζονται.

Εφόσον επαληθευτεί η ανακάλυψη ενός ακόμη τεραστίου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ, η άμεση εκμετάλλευση της Ελληνικής ΑΟΖ, ιδιαίτερα Νότια της Κρήτης, γίνεται επιτακτική, καθώς θα αποδεσμεύσει την χώρα από την θηλιά του χρέους, που δεν περικόπηκε και δεν είναι διαχειρίσιμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου