Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Βίντεο με οδηγίες επιβίωσης για blackout 2 εβδομάδων από την Αυστρία!

Οι Αρχές της Αυστρίας δημοσίευσαν βίντεο και οδηγίες επιβίωσης για την περίπτωση μεγάλης διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Μετά την Γερμανία, που δημοσίευσε βίντεο με οδηγίες για την αντιμετώπιση του ψύχους εξαιτίας της διακοπής θέρμανσης στα σπίτια (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ), η Αυστρία προετοιμάζει τους κατοίκους της χώρας για την περίπτωση διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, που μπορεί να διαρκέσει 2 εβδομάδες.

Το βίντεο (δείτε ΕΔΩ) συμπληρώνουν και γραπτές οδηγίες (δείτε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με τους Αυστριακούς, σε περίπτωση γενικού blackout θα είναι αδύνατη η εργασία, τα βενζινάδικα δεν θα μπορούν να παρέχουν καύσιμα, θα σβήσουν οι φωτεινοί σηματοδότες, οι περισσότερες δημόσιες συγκοινωνίες θα σταματήσουν, δεν θα υπάρχουν σταθερά τηλέφωνα (καθώς ως γνωστόν λειτουργούν μέσω διαδικτύου), δεν θα υπάρχει τρόπος φόρτισης των κινητών τηλεφώνων, δεν θα υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο και τα ΑΤΜ δεν θα μπορούν να δώσουν χρήματα.

Οι Αυστριακές Αρχές περιλαμβάνουν και λίστα με βασικές προμήθειες, όπως κεριά, κουβέρτες, φάρμακα, νερό, τροφή που δεν θα χρειάζεται μαγείρεμα, σπίρτα, ραδιοφωνάκια με μπαταρίες και μετρητά! Οι προμήθειες θα πρέπει να είναι ικανές να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της οικογένειας για 2 εβδομάδες!!!

Επίσης, οι Αυστριακοί συμβουλεύονται να κάνουν μαθήματα πρώτων βοηθειών. να σχεδιάσουν το σημείο συνάντησης των μελών της οικογένειας στην περίπτωση που το blackout συμβεί ώρες που δεν θα είναι όλοι στο σπίτι. Επίσης, υπάρχει η προτροπή για από κοινού χρήση με γείτονες διαφόρων πραγμάτων πρώτης ανάγκης.

«Κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια μιας γενικευμένης διακοπής ρεύματος. Είναι βέβαιο πως δεν θα επανέλθουμε σύντομα στην συνήθη ρουτίνα μας» αναφέρεται στο μήνυμα των Αυστριακών Αρχών.

Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι πως πρόκειται για συνηθισμένα μηνύματα της πολιτικής προστασίας των Ευρωπαϊκών χωρών. Το ότι συμβαίνουν την ώρα που υπάρχει έλλειψη σε καύσιμα (φυσικό αέριο) που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και για θέρμανσή, δημιουργεί συνειρμούς για κάτι που φοβούνται οι κυβερνήσεις και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.

Το να είναι κανείς προετοιμασμένος για να ζήσει 2 εβδομάδες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα, είναι καλό. Το να εμφανίζονται κάπως απότομα οδηγίες στις Ευρωπαϊκές χώρες, είναι κάτι που προβληματίζει.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου