Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Αποδέχτηκε ο Ζάεφ τις απαιτήσεις της Βουλγαρίας

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης από τα Σκόπια, ο Ζόραν Ζάεφ αποδέχτηκε τις απαιτήσεις της Βουλγαρίας ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας του με την ΕΕ.

Σύμφωνα με την Republika ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ αναμένεται να ζητήσει από τη Βουλγαρία να επιτρέψει στη χώρα του να εφαρμόσει όλες τις απαιτήσεις κατά την διάρκεια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ.

Αυτό σημαίνει πως οι απαιτήσεις της Βουλγαρίας θα ενσωματωθούν στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, με αποτέλεσμα η Βόρεια Μακεδονία να μην μπορεί να γίνει μέλος της Ένωσης εάν δεν τις έχει πρώτα εφαρμόσει.

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας θα μπορούσε να άρει το βέτο κατά της Βόρειας Μακεδονίας ως τις 14 Δεκεμβρίου, εάν η Βουλγαρία λάβει ισχυρές διαβεβαιώσεις πως οι απαιτήσεις της θα εφαρμοστούν στο μέλλον. Οι απαιτήσεις περιλαμβάνουν την αποδοχή από τα Σκόπια ότι το «Μακεδονικό» έθνος και η «Μακεδονική» γλώσσα προέρχονται από τη Βουλγαρία και τα Βουλγαρικά. Επίσης, ότι οι περισσότεροι ιστορικοί ήρωες της Βόρειας Μακεδονίας ήταν Βούλγαροι. Επίσης, θα πρέπει να τροποποιηθεί το Σύνταγμα της χώρας και να περιλάβει το Βουλγαρικό έθνος στο προοίμιο.  

Καθώς είναι αδύνατο να επιτευχθούν όλα αυτά μέσα σε ένα μήνα, ο Ζάεφ μπορεί να συμφωνήσει να δοθούν ισχυρές εγγυήσεις από την ΕΕ ότι οι Βουλγαρικές απαιτήσεις θα είναι συνυφασμένες με τα αντικειμενικά κριτήρια ένταξης στην ΕΕ

Έτσι, η Βουλγαρία θα άρει το βέτο και ο Ζόραν Ζάεφ θα μπορέσει να αποχωρήσει από την πολιτική ως θριαμβευτής, καθώς θα έχει πετύχει την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καταλήγει το δημοσίευμα.

Η προσπάθεια των Σκοπίων να ενταχθούν στην ΕΕ είναι η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας να πετύχει την πλήρη εφαρμογή, αλλά και την βελτίωση της κακής Συνθήκης των Πρεσπών. Δεν είναι δυνατό, κάποιοι υποτιθέμενοι σύμμαχοι και εταίροι της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ να τάσσονται υπέρ των Σκοπίων, δηλαδή του σφετερισμού της Ιστορίας και του ονόματος της Ελληνικής Μακεδονίας, αλλά και του σφετερισμού της Βουλγαρικής Ιστορίας, από το δημιούργημα του Τίτο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπάρχουν όρια, που αν η Βουλγαρία μπορεί να θέτει, η Ελλάδα επιβάλλεται να θέσει.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



2 σχόλια:

  1. Διαβάζετε καθόλου Έλληνες πολιτικοί; Παπανδρέου, Τσίπρα, Μητσοτάκη;;; Όσοι είμαι άνδρες επιτυγχάνουν κάτι καλό για την χώρα τους! Εμείς έχουμε τέτοιους πρωθυπουργούς;;; ΈΛΛΗΝΕΣ. αναζητούνται ΈΛΛΗΝΕΣ! Υπάρχουν;;; Τα ακούτε κυβερνώντες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΖΑΕΦ ΚΑΙ ΚΟΛΟ ΘΑ ΔΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε.Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΣΩΜΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΘΑ ΣΤΡΑΓΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΖΑΕΦ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΟΜΑΡΙΑ ΕΤΡΩΣΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΟΤΙ ΜΗΛΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ Αυτα λενε στον ΖΑΕΦ οτι εισαι βουλγαρικης καταγωγης δηλαδη απομειναρη των κομιτατζιδων εχουμε τους πιο ηλιθιους πολιτικους που εκατσαν στα τεσσερα εδω και πολλα χρονια.Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΟΛΑ ΣΤΡΩΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ .Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ μολις αρη το βετο η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ αμεσα θα τεθη η ταφοπλακα για να θαψουν την ελληνικη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Τα ΣΚΟΠΙΑ το δουλευουν το ζητημα απο τωρα το βορεια το γραφουνμε μικρα γραμματα παντου η λεξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ παντου γραφετε με εντονα και μεγαλα γραμματα σε βαθος χρονου η λεξις βορειος θα χαθη τελειος. Η ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΛΑΜΜΕΝΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΟΡΗΣΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΝΑ ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ . ΑΡΓΗΣΑ ΑΛΛΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΕΚΠΟΥΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΟΥΤΑΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΜΕΜΟΝΩΜΜΕΝΑ ΑΥΤΗ ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΡΗΞΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΡΘΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ .ΕΓΩ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΣΛΑΒΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΙΑ .ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΠΟΥΛΕ ΗΛΙΘΙΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΣΕΙΣ Η ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΛΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΠΟΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ ΚΟΠΑΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή