Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

2 νέα πυρηνικά εργοστάσια προανήγγειλε ο Ερντογάν και μετά … πυρηνικά όπλα!

Ο Πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι προετοιμασίες για ακόμη 2 νέα πυρηνικά εργοστάσια θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου στο Akkuyu. 

«Δεν είναι δυνατόν για όποιον έχει λίγη ευαισθησία για την οικονομική ανεξαρτησία της Τουρκίας και την ευημερία του Τουρκικού έθνους να αντιταχθεί στην πυρηνική ενέργεια» είπε ο Ερντογάν.

«Στόχος της δουλειάς μας, που συνεχίζουμε με σύνθημα περισσότερη εγχώρια και περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι να καλύπτουμε τις ενεργειακές μας ανάγκες με εγχώριους και εθνικούς πόρους, συνεχώς, με υψηλή ποιότητα και σε προσιτές τιμές. Για αυτό συνεχώς αυξάνουμε το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μας καλάθι. Στην αιολική και ηλιακή ενέργεια, επιπλέον 10.000 MW η καθεμία έως το 2027. Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε στην εγκατεστημένη ισχύ. Θέλουμε να διαφοροποιήσουμε περαιτέρω και να εμπλουτίσουμε το χαρτοφυλάκιο παραγωγής μας προσθέτοντας πυρηνική ενέργεια στην ενεργειακή μας δεξαμενή» πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Οι εργασίες (στο Akkuyu) συνεχίζονται στο εργοστάσιό μας ηλεκτροπαραγωγής, το οποίο έχουμε σχεδιάσει με ισχύ 4.800 MW, που αποτελείται από 4 μονάδες, η καθεμία με ισχύ 1200 MW» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Δηλώνοντας ότι σκοπεύουν να θέσουν σε λειτουργία την πρώτη μονάδα του πυρηνικού σταθμού Akkuyu το 2023, ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας:

«Έτσι, θα συμπεριλάβουμε την Τουρκία μεταξύ του περιορισμένου αριθμού χωρών στον κόσμο που μπορούν να επεξεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν την πυρηνική ενέργεια. Μετά το Akkuyu, θα ξεκινήσουμε γρήγορα τις προετοιμασίες για τον δεύτερο, ακόμη και τον τρίτο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής μας. Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε την πυρηνική ενέργεια στη χώρα μας, παρόλο που κάποιοι (οικολόγοι) την επικρίνουν. Ενώ 443 πυρηνικοί σταθμοί σε 32 χώρες του κόσμου εξακολουθούν να λειτουργούν, είναι απροσεξία, αν όχι προδοσία, να λένε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να έχει πυρηνική ενέργεια. Δεν είναι δυνατόν για όποιον έχει λίγη ευαισθησία για την οικονομική ανεξαρτησία της Τουρκίας και την ευημερία του Τουρκικού έθνους να αντιταχθεί στην πυρηνική ενέργεια. Αυτό που πρέπει να αμφισβητηθεί είναι το γιατί η Τουρκία δεν έκανε αυτό το βήμα πριν από 20-30 χρόνια. Είναι μεγάλη απώλεια για τη χώρα μας που παίρνουμε αυτή την ευκαιρία, την οποία ο κόσμος χρησιμοποιεί για περισσότερα από 60 χρόνια, τόσο αργά. Με τη λειτουργία του Akkuyu, θα καλύψουμε την έλλειψη της χώρας μας και θα συμβάλουμε σημαντικά στον αγώνα μας κατά της κλιματικής αλλαγής».

Ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε και για τα ενεργειακά της Ανατολικής Μεσογείου, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία εξαρτάται πλήρως από το εξωτερικό, ειδικά στις γεωτρήσεις βαθέων υδάτων, ενώ οι μελέτες αυτές, για τις οποίες διατέθηκαν σημαντικοί πόροι και δαπανήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, δεν απέφεραν θετικά αποτελέσματα μέχρι πρόσφατα.

Δηλώνοντας ότι αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι δραστηριότητες με εθνικά μέσα, ενώ μέχρι πρόσφατα πραγματοποιούνταν με leasing, ο Ερντογάν σημείωσε ότι ο τότε Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Berat Albayrak και ο διάδοχός του Fatih Dönmez εφάρμοσαν σχολαστικά αυτήν την απόφαση.

Υπενθυμίζοντας ότι 3 πλοία γεωτρήσεων και 2 σεισμικά ερευνητικά πλοία περιλαμβάνονται στον στόλο της Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε:

«Με τον στόλο που διαθέτουμε, έχουμε ανοίξει 14 πηγάδια βαθέων υδάτων από το 2018. Αυξήσαμε τις δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές μας εξερευνήσεις στη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο κατά 6-7 φορές. Παρά τις εκστρατείες συκοφαντίας και τις κρυφές και φανερές δολιοφθορές, σας ευχαριστούμε γι' αυτές τις υπομονετικές προσπάθειες πέρυσι. Κάναμε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην ιστορία μας στον Εύξεινο Πόντο. Με αυτήν την ανακάλυψη των 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων συνολικά, η Τουρκία έχει πλέον ανέβει σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Ένας από τους λόγους για τις άσχημες επιθέσεις που στοχεύουν τη χώρα μας και την κυβέρνησή μας είναι η αποφασιστικότητά μας να προσφέρουμε τους δικούς μας πόρους προς όφελος του έθνους μας. … Είτε το θέλετε είτε όχι, θα αυξήσουμε τα πλοία γεωτρήσεων, θα αυξήσουμε τις σεισμικές έρευνες και θα τα βρούμε και θα τα εξάγουμε όπου κι αν βρίσκονται στον Εύξεινο Πόντο και στη Μεσόγειο».

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν κρύβει πλέον τα σχέδιά του. Μιλάει ανοιχτά για την κατασκευή τριών (3) πυρηνικών εργοστασίων, με τέσσερεις (4) πυρηνικούς αντιδραστήρες το καθένα, δηλαδή 12, που είναι ο μαγικός αριθμός για να μπορεί νόμιμα βάσει του Διεθνούς Δικαίου η Τουρκία να εμπλουτίζει Ουράνιο και να το χρησιμοποιεί ως καύσιμο στους αντιδραστήρες

Εφόσον η Τουρκία θα μπορεί να εμπλουτίζει Ουράνιο νόμιμα, τότε ο δρόμος για την απόκτηση πυρηνικών όπλων θα είναι όχι απλώς ανοιχτός, αλλά στρωμένος με ροδοπέταλα. Άλλωστε, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει από την έδρα του ΟΗΕ ότι είναι άδικο να μην επιτρέπουν οι πυρηνικές υπερδυνάμεις σε άλλες χώρες να αποκτούν πυρηνικά όπλα.

Από το 2014 γράφουμε στο CosmoStatus για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας.

Τα άρθρα μας έχουν αναδημοσιευθεί από δεκάδες ιστοσελίδες, γνωστές και με κύρος. Μια έρευνα στο διαδίκτυο φέρνει στην επιφάνεια τις αναδημοσιεύσεις των άρθρων μας:

Μπάιντεν: η Τουρκία θα θελήσει να αποκτήσει πυρηνικά, εάν αποκτήσει το Ιράν

Τούρκοι αξιωματούχοι: θα αποκτήσουμε πυρηνικά όπλα για την γεωγραφία της καρδιάς μας (video)

Μαίρη Μπόση: η Τουρκία προσπαθεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και κανείς δεν μιλάει (video)

Τουρκία 2023: πυρηνική ενέργεια ναι, πυρηνικά όπλα όχι;

Θα χτυπήσει το Ισραήλ Τουρκική πυρηνική εγκατάσταση;

Bloomberg: Η Τουρκία είναι η νέα παγκόσμια πυρηνική απειλή

New York Times: οι φιλοδοξίες του Ερντογάν ξεπερνούν τη Συρία. Θέλει πυρηνικά όπλα

Από το 2015 γράφουμε για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας

Η Τουρκική αστυνομία ανακαλύπτει σπάνια ραδιενεργά υλικά σε αυτοκίνητα!

3 πυρηνικά εργοστάσια και πυρηνικά όπλα για την Τουρκία;

Η Τουρκία φτιάχνει πυρηνικά όπλα

Έτοιμη να φτιάξει πυρηνικά όπλα η Τουρκία

Τρίτο πυρηνικό εργοστάσιο ετοιμάζει η Τουρκία

Οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας δεν βρίσκονται πλέον στη σφαίρα της φαντασίας. Είναι υπαρκτές και υλοποιούνται. Η Ελλάς θα αντιδράσει;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από το NTV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου