Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Ο Éric Ciotti δεν μασάει τα λόγια του: η Μεγάλη Αντικατάσταση συμβαίνει

Ο υποψήφιος για την Γαλλική Προεδρία με τους Ρεπουμπλικανούς και εν ενεργεία βουλευτής, δεν φοβάται και μιλάει έξω από τα δόντια γι' αυτό που όλοι μιλούν κατ’ ιδίαν, αλλά δεν τολμούν να πουν δημόσια.

Σε τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των 5 Γάλλων πολιτικών που διεκδικούν το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις Προεδρικές εκλογές, μόνο ο βουλευτής Éric Ciotti δεν φοβήθηκε να μιλήσει για την «Μεγάλη Αντικατάσταση» (Great Replacement), που περιγράφει το φαινόμενο της αντικατάστασης των Λευκών Ευρωπαίων μέσω της υπογεννητικότητας και της μετανάστευσης Ασιατών και Αφρικανών στον δυτικό κόσμο.

«Το 67% των Γάλλων και το 84% των Ρεπουμπλικανών χρησιμοποιούν τον όρο Μεγάλη Αντικατάσταση», είπε ο Éric Ciotti στο debate του τηλεοπτικού σταθμού LCI, αναφερόμενος σε δημοσκόπηση του Οκτωβρίου που δείχνει πόσο ανησυχούν οι Γάλλοι για τη δημογραφική αντικατάσταση. 

«Μπορείτε να ονομάσετε το φαινόμενο όπως θέλετε, αλλά εύχομαι η Γαλλία να παραμείνει Γαλλική. Είμαστε οι κληρονόμοι μιας υπέροχης ιστορίας: αυτή του φωτός αλλά και αυτής του ιουδαιοχριστιανικού πολιτισμού» είπε ο Éric Ciotti, που στη συνέχεια πήγε στο CNews για να συζητήσει περαιτέρω αυτό που είπε, υποστηρίζοντας  ότι είναι αυταπόδεικτη η Μεγάλη Αντικατάσταση στη Γαλλική κοινωνία.

«Γιατί να αρνηθούμε το αυτονόητο; Μπορούμε να δούμε ότι η κοινωνία μας αλλάζει. Επαναλαμβάνω και εδώ, είναι στη Στρατηγική της Γαλλίας που τοποθετείται δίπλα στον πρωθυπουργό που έδωσε αυτά τα στοιχεία που δείχνουν ότι σήμερα υπάρχουν όλο και περισσότερες γεννήσεις στη Γαλλία που συνδέονται με ξένους γονείς ή ξένης προέλευσης. Αυτό έχει επιταχυνθεί σημαντικά τα τελευταία 10 ή 20 χρόνια» δήλωσε ο Ciotti.

«Υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να είναι ικανοποιημένοι με αυτό, όπως ο Emmanuel Macron και οι αριστεροί, που υποστηρίζουν μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Δεν είμαι ικανοποιημένος με αυτό… Θα ήθελα να λάβουμε μέτρα σήμερα για να σταματήσουμε τη μαζική μετανάστευση που τροφοδοτεί αυτήν την κατάσταση και αυτή την αλλαγή στην κοινωνία. Είναι η μαζική μετανάστευση, κυρίως του αραβο-μουσουλμανικού πολιτισμού, που είναι η αιτία αυτής της τροποποίησης, επομένως πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πηγή» πρόσθεσε ο Ciotti.

Η Γαλλία υφίσταται ραγδαίες δημογραφικές αλλαγές και έχει τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στην Ευρώπη. Μια πρόσφατη μελέτη τόνισε πώς οι άνθρωποι Ευρωπαϊκής καταγωγής οδεύουν στο να γίνουν μειονότητα στις αστικές περιοχές της Γαλλίας.

Η Μεγάλη Αντικατάσταση είναι το κύριο θέμα συζήτησης στη Γαλλία.

Ο όρος «Μεγάλη Αντικατάσταση» επινοήθηκε από τον Γάλλο συγγραφέα Renaud Camus. Δημοφιλείς σχολιαστές, ιδιαίτερα ο Eric Zemmour (ο οποίος είναι πιθανό να είναι υποψήφιος Πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές της Γαλλίας) έχουν εισαγάγει τον όρο στο ευρύ κοινό.

«Νομίζω ότι η αγωνία που αισθάνθηκε για το τέλος της Γαλλίας όπως ήταν, η αγωνία της Μεγάλης Αντικατάστασης, έχει γίνει παγκόσμιο συναίσθημα» είχε πει πέρυσι ο Eric Zemmour. 

«Ο φόβος να μην είναι (εδώ) πια Γαλλία, ο φόβος της περίφημης Μεγάλης Αντικατάστασης. Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να πιστεύουν ότι το Ισλάμ θα μας αντικαταστήσει. Το 70 με 80% των Γάλλων αισθάνονται έτσι» είπε ο Eric Zemmour.

Τον Μάρτιο του 2021, ο σημαντικός φιλόσοφος Michel Onfray είπε επίσης ότι η Μεγάλη Αντικατάσταση είναι πραγματική παρά τους ισχυρισμούς ότι είναι μια ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας.

«Υπάρχει στην πραγματικότητα μια μεγάλη αντικατάσταση. Οι δημογράφοι συμφωνούν ότι υπάρχει. Είναι πολύ απλό. Υπάρχουν άνδρες και γυναίκες. Γεννούν. Υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό γεννήσεων. Κάντε τους υπολογισμούς, κάντε προβολές και δείτε το  γράφημα», είπε ο Michel Onfray, επισημαίνοντας ότι όσοι απορρίπτουν την ιδέα λένε ότι αυτό θα συμβεί μόνο στο μακρινό μέλλον, αλλά δεν μπορούν να αρνηθούν ότι τα δημογραφικά στοιχεία αλλάζουν, με τους Ευρωπαίους να κινούνται προς μια μειονοτική κατάσταση σε όλες τις χώρες της Δύσης.

«Αν κάποιος αριστερός πει «η Μεγάλη Αντικατάσταση, είμαστε εμείς», η απάντηση είναι «πολύ καλή», αλλά αν κάποιος δεξιός όπως ο Renaud Camus πει ότι υπάρχει «Μεγάλη Αντικατάσταση», αμέσως γίνεται λόγος για φασισμό» είπε ο Michel Onfray.

Μπορεί ο όρος Μεγάλη Αντικατάσταση να γίνει πιο αποδεκτός στην πολιτική;

Ο όρος δεν απαντάται πλέον μόνο μεταξύ των διανοουμένων, με τους Γάλλους πολιτικούς να είναι φαινομενικά πρόθυμοι να ανοίξουν τη συζήτηση.

«Εύχομαι τα παιδιά μου, τα παιδιά μας, να ζήσουν σε μια χώρα πιστή στην ιστορία της. Αλλά σήμερα, για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του (πρώην) Προέδρου Giscard d’Éstaign, βρισκόμαστε εν μέσω μιας «μεταναστευτικής εισβολής». Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Πρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο της μοίρας μας, ανατρέποντας τα ταμπού της πολιτικής ορθότητας» είπε ο Éric Ciotti.

«Εγώ, δεν τη φοβάμαι αυτή τη λέξη. Αν πρέπει να μιλήσουμε για Μεγάλη Αντικατάσταση, θα πω Μεγάλη Αντικατάσταση… Σε αυτήν την εκστρατεία, θέλω να καταπολεμήσω την πολιτική ορθότητα» πρόσθεσε ο Éric Ciotti.

Στην ίδια συζήτηση, ένας άλλος Ρεπουμπλικανός πολιτικός, ο πρώην επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Michel Barnier, είπε ότι δεν του αρέσει η έκφραση, καθώς χρησιμοποιείται γενικά από «άτομα με αμφίβολο παρελθόν».

Προφανώς ο συστημικός Michel Barnier, θεωρεί αμφιβόλου παρελθόντος τον εν ενεργεία βουλευτή Éric Ciotti, τον φιλόσοφο και συγγραφέα Eric Zemmour, τον επίσης φιλόσοφο Michel Onfray, τον συγγραφέα Renaud Camus και όσους εναντιώνονται στην Μεγάλη Αντικατάσταση.

Η καραμέλα των θεωριών συνομωσίας, των ψεκασμένων, των ρατσιστών και των λοιπών κοσμητικών επιθέτων κατά όσων μιλάνε για πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, έθνος και Ευρώπη, έχει καταντήσει γραφικούς αυτούς που προσπαθούν να πείσουν τους λαούς πως δεν συμβαίνει τίποτα, δηλαδή τους αριστερούς υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης, τους αριστερούς πρόθυμους αλληλέγγυους και λοιπούς εχθρούς της Ευρώπης. Οι λαοί, αργά αλλά σταθερά, ξυπνάνε. Ας ελπίσουμε πως δεν θα ξυπνήσουν προτού να είναι πολύ αργά για την Ευρώπη και τον πολιτισμό της.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από το RMX


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου