Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Υποψήφιος για την Προεδρία της Γαλλίας ο Eric Zemmour

Την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος της Γαλλίας στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 10 Απριλίου 2022, ανακοίνωσε ο πρώην δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής Eric Zemmour.

«Δεν είναι ώρα να αναμορφώσουμε, αλλά να σώσουμε τη Γαλλία. Αποφάσισα να πάρω τις τύχες μας στα χέρια μου. Γι’ αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος» είπε ο Eric Zemmour μέσω μηνύματος στο YouTube που αναμεταδόθηκε από τη Γαλλική τηλεόραση.

Η πρώτη επίσημη ομιλία του αναμένεται στο Παρίσι την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Ο 63χρονος Eric Zemmour (Εβραϊκής καταγωγής) είναι γνωστός για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές και αντι-ισλαμικές απόψεις του. Οι απόψεις του θεωρούνται σκληρές, καθώς έχει δηλώσει πως οι Γάλλοι μουσουλμάνοι θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της Γαλλίας και του Ισλάμ.

Ο Eric Zemmour υποστηρίζει ότι η Γαλλία «πνίγεται» από την μετανάστευση και πως υπάρχει κίνδυνος «να χαθεί η ταυτότητα της χώρας» υπό την επιρροή του Ισλάμ, το οποίο όπως υποστηρίζει, «είναι ασύμβατο» με τις Δυτικές αξίες. 

Οι επικριτές του τον αποκαλούν ακροδεξιό, ενώ οι υποστηρικτές του θεωρούν πως υπερασπίζεται τις παραδοσιακές Γαλλικές αξίες.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο eric Zemmour είχε μιλήσει με σκληρά λόγια κατά της ΕΕ αναφορικά με τη μετανάστευση:
«Σήμερα, οι Ευρωπαϊκές αξίες είναι αποκλειστικά οι προοδευτικές αξίες της σύγχρονης αριστεράς. Νομίζω πως ο Όρμπαν υπερασπίζεται τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και πολεμά ενάντια στην εισβολή από το Νότο, περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) που είναι ανοιχτή στην μετανάστευση».
Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του CosmoStatus ΕΔΩ.

Μετά τις πρώτες εμφανίσεις του στην τηλεόραση, οι δημοσκοπήσεις τον έφεραν στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Όμως σιγά σιγά, τα ποσοστά του άρχισαν να μειώνονται. Στον πρώτο γύρο των εκλογών ο Eric Zemmour αναμένεται να λάβει το 14% των ψήφων, ενώ ο Emmanuel Macron το 24% και η Marine Le Pen το 18%.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από τα France 24, Sputnik News, Times of Israel και Politico

Διαβάστε επίσης:

Xavier Bertrand: «Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος εμφυλίου πολέμου» στη Γαλλία

Ο Éric Ciotti δεν μασάει τα λόγια του: η Μεγάλη Αντικατάσταση συμβαίνει


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου