Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Παραδοχή Ιμπραήμ Καλίν πως όπου εμπλέκεται η Τουρκία δημιουργείται χάος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον μεγαλοϊδεατισμό και την προβολή της Τουρκίας ως τον νταή της περιοχής εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο Ιμπραήμ Καλίν, που με τα λεγόμενά του εξέθεσε άθελά του την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. 

Ο μεγαλοϊδεατισμός και ο νέο-οθωμανισμός είναι γνωστές έννοιες στην Τουρκία των τελευταίων χρόνων. Η προσπάθεια επιβολής της Τουρκίας ως χώρα που θα πρέπει να έχει άποψη και να ερωτάται για τα πάντα γύρω από τον χώρο που θέλει να ελέγχει, έχει εκφραστεί ποικιλοτρόπως. Η ακούσια όμως παραδοχή πως όπου εμπλέκεται η Τουρκία επικρατεί χάος, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο σύμβουλος εξ απορρήτων του Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε με στόμφο:

«Στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας στον αμυντικό τομέα. Η Τουρκία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εναλλακτικές λύσεις… Σήμερα υπάρχουν 4-5 γεωστρατηγικές περιοχές που επηρεάζουν την παγκόσμια πολιτική, όπως το Αφγανιστάν, η Ανατολική Μεσόγειος, η Συρία, η Λιβύη, ο Καύκασος. Σε όλα υπάρχει και η Τουρκία. Σε όλες αυτές τις περιοχές δεν μπορεί να γίνει σχεδιασμός ή να ασκηθεί πολιτική δίχως την Τουρκία. Τα μέλη του Κογκρέσου, οι βουλευτές, όσοι καθορίζουν την πολιτική, εύχομαι να δουν την αξία της Τουρκίας όπως της αξίζει».

Στην προσπάθειά του ο Ιμπραήμ Καλίν να πείσει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να μην αφήσουν την Τουρκία στο εξοπλιστικό περιθώριο, πρόβαλλε την χώρα του ως ηγέτιδα δύναμη, αναμεμειγμένη στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Συρία, στη Λιβύη, στον Καύκασο και στο Αφγανιστάν, που υποχρεωτικά θα πρέπει να ερωτάται για όσα θα συμβούν, προφανώς για να μην δημιουργεί περισσότερα προβλήματα. 

Όμως, ο Ιμπραήμ Καλίν, δεν αντιλήφθηκε πως όλες αυτές οι περιοχές (πλην του Αφγανιστάν), στις οποίες η Τουρκία εμπλέκεται στρατιωτικά ή κάνοντας τον νταή, και απαιτεί να έχει λόγο, έχουν οδηγηθεί στο χάος, εξαιτίας της στρατιωτικής της εμπλοκής ή των παράνομων παρεμβάσεών της!

Ας συμβουλέψει κάποιος τον κύριο Καλίν, να μην αναφέρεται στις αποτυχίες της Τουρκίας όταν θέλει να προβάλλει την χώρα του στα μάτια των Αμερικανών, παρακαλώντας για νέα πολεμικά αεροσκάφη.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου