Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Ινδία: ξεκίνησε η παραλαβή των S-400

Η Ινδία ξεκίνησε να παραλαμβάνει τους S-400 που αγόρασε από τη Ρωσία. Η πρώτη συστοιχία παραδίδεται και αναμένεται να τοποθετηθεί στα δυτικά της Ινδίας.

«Η Ρωσία ξεκίνησε να προμηθεύει την Ινδία με το αντιαεροπορικό σύστημα S-400. Οι παραδόσεις προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο» δήλωσε ο Διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας (FSMTC) Dmitry Shugaev.

Οι Ινδοί ανακοίνωσαν πως η πρώτη από τις πέντε συστοιχίες θα αναπτυχθεί στα Δυτικά της χώρας για να μπορεί να αντιμετωπίζει απειλές από τα Δυτικά σύνορα και τα Βόρεια σύνορα, όπου η Ινδία έχει εδαφικές διαφορές με το Πακιστάν και την Κίνα.

Η πρώτη συστοιχία θα είναι έτοιμη πριν το τέλος του 2021, ενώ τα πληρώματα έχουν ήδη εκπαιδευτεί στη Ρωσία. Η συμφωνία Ινδίας – Ρωσίας υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2018 και προβλέπει την πώληση 5 συστοιχιών S-400 έναντι 5,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα 5 ετών.

Η Κίνα έχει ήδη εγκαταστήσει δύο συστοιχίες S-400 στο Ngari Gar Gunsa και στο Nyingchi όπου υπάρχει και αεροπορική βάση στο Θιβέτ, στα σύνορα με το Ladakh και το Arunachal Pladesh.

Η Ινδία αποτελεί τον νέο σύμμαχο της Ελλάδας. Οι σχέσεις των δύο χωρών άρχισαν να αναπτύσσονται τα τελευταία δύο χρόνια. Οι ξένοι πολιτικοί αναλυτές βλέπουν να δημιουργείται ένας νέος άξονας σταθερότητας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σαουδικής Αραβίας και Ινδίας. 

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να κερδίσει πολλά εάν από το 2022 ξεκινήσουν συνεκπαιδεύσεις στην Ινδία με την Ινδική αεροπορία, από τη στιγμή που οι S-400 καταστούν επιχειρησιακοί.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από The Economic Times και Hindustan Times


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου