Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Bild: Η Σουηδία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στην Ευρώπη

Ο πρώην παράδεισος του σοσιαλισμού, της ανεκτικότητας και της ασφάλειας, η χώρα που θεωρούνταν πρότυπο παγκοσμίως, είναι πλέον η πιο επικίνδυνη χώρα της Ευρώπης.

Η Σουηδία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στην Ευρώπη σήμερα. Αυτό αναφέρεται σε άρθρο της Γερμανικής Bild που επικαλείται στοιχεία από τη Σουηδία.

Η σκανδιναβική χώρα που αποτελούσε μοντέλο, έχει μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη από το 2005, αναφέρεται στο άρθρο. Ενώ ο αριθμός των δολοφονιών μειώνεται σε όλη την Ευρώπη, στη Σουηδία αυξάνεται σταθερά. Αυτό δείχνει μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Brottsførebyggande rådet (BRÅ), τη Σουηδική επιτροπή για την πρόληψη του εγκλήματος.

Πριν λίγες ημέρες, ένας νεαρός καλλιτέχνης, ήταν το θύμα νούμερο 217 εξαιτίας πυροβολισμού τα τελευταία 5 χρόνια. Στην ΕΕ, κατά μέσο όρο 8 άτομα ανά εκατομμύριο άνθρωποι πέφτουν θύματα θανατηφόρου βίας. Στη Σουηδία, ο αριθμός το 2020 ήταν 12 άτομα ανά εκατομμύριο κατοίκους. Όσον αφορά τα θύματα των πυροβόλων όπλων, η διαφορά μεταξύ Ευρώπης και Σουηδίας είναι ακόμη μεγαλύτερη. Στην ΕΕ, κατά μέσο όρο 1,6 άνθρωποι ανά εκατομμύριο πεθαίνουν από πυροβολισμούς, ενώ στη Σουηδία 4.

Στην ηλικιακή ομάδα 20 έως 29 ετών, στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, ο αριθμός θανάτων από πυροβόλο όπλο είναι μεταξύ 0 και 4 θυμάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους. Στη Σουηδία είναι 18 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ολλανδία, με 6 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Οι περισσότεροι πυροβολισμοί στη Σουηδία σχετίζονται με βία συμμοριών. 

«Η διακίνηση ναρκωτικών είναι ένα βασικό ζήτημα εδώ και υπάρχουν στενοί δεσμοί μεταξύ πυροβολισμών και βομβιστικών επιθέσεων και της αγοράς ναρκωτικών» ανακοινώθηκε πρόσφατα από την αστυνομία της Σουηδίας. Οι συμμορίες αυτές συνήθως δρουν στις δορυφορικές πόλεις της Στοκχόλμης, το Γκέτεμποργκ και το Μάλμε.

Το γιατί η Σουηδία γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη τα τελευταία 15 χρόνια, αποτελεί το μεγάλο ερώτημα με το οποίο ασχολούνται πολλοί ειδικοί, αναφέρεται στο δημοσίευμα της Bild.

Ο ποινικολόγος Manne Gerell του Πανεπιστημίου του Μάλμε, είπε στην εφημερίδα Aftenposten ότι τρεις είναι οι κύριοι λόγοι: η αύξηση των συμμοριών και των εγκληματικών δικτύων, η κακή ένταξη (η μη ενσωμάτωση) των μεταναστών στην κοινωνία και τα έργα στέγασης των δεκαετιών του 1960 και του 1970. Εκείνη την εποχή, η Σουηδία βασιζόταν σε νέα προάστια της Στοκχόλμης, τα οποία αποτελούνταν κυρίως από προκατασκευασμένα κτίρια, τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη. Σήμερα υπάρχουν περίπου 60 τέτοια προάστια, στα οποία ζουν κυρίως μετανάστες ή κοινωνικά μειονεκτούντες Σουηδοί. Επίσης, τη δεκαετία του 1990, εισήχθη στη Σουηδία η ελεύθερη επιλογή σχολείου. Τα τσιμεντένια προάστια και η ελεύθερη επιλογή σχολείων σήμαιναν ότι πολλές ομάδες μεταναστών παρέμειναν απομονωμένες μετά την εγκατάστασή τους στη Σουηδία.

Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Όλο και περισσότεροι Σουηδοί φοβούνται για τη ζωή τους, γιατί αθώοι περαστικοί πέφτουν συχνά θύματα αντιμαχόμενων συμμοριών, αναφέρεται στο άρθρο. 

Στα τέλη Αυγούστου, το Υπουργείο Εσωτερικών της Σουηδίας δημοσίευσε ένα σχέδιο 34 σημείων με το οποίο η χώρα θέλει να καταπολεμήσει το έγκλημα των συμμοριών.

Θα είναι ευκολότερη η παρακολούθηση και η υποκλοπή των τηλεφωνικών επικοινωνιών των εγκληματιών, ακόμη και με την παραμικρή υποψία. Οι ελάχιστες ποινές αυξάνονται και η ποινή αυξάνεται αυτόματα σε περίπτωση πολλαπλών παραβάσεων. Θα επεκταθεί η παρακολούθηση μέσω κάμερας και θα περιοριστεί η δυνατότητα επιβολής ποινών με αναστολή. Οι νόμοι περί επιείκειας και τα προγράμματα προστασίας μαρτύρων θα επεκταθούν. Επιπλέον, θα πρέπει να ενισχυθεί η προληπτική κοινωνική εργασία.

Το αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα και το αν θα μειωθεί η εγκληματικότητα στην Σουηδία, θα γίνει γνωστό στο μέλλον. Το ποιος και τι κατέστρεψε την ηρεμία της Σουηδίας, είναι γνωστό και πασιφανές, αλλά εάν τολμήσει κάποιος να το γράψει, κινδυνεύει, εξαιτίας των αντιδημοκρατικών νόμων που επέβαλαν στους πολλούς, οι λίγοι επαγγελματίες δικαιωματιστές. Δυστυχώς, η δήθεν πολιτική ορθότητα, η δήθεν ανεκτικότητα, η δήθεν διαφορετικότητα και οι λοιπές ψευτοπροοδευτικές αγκυλώσεις, σιγά σιγά θα καταστρέψουν και την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς απαγορεύεται η έκφραση της κοινής λογικής και η λήψη μέτρων βάσει της κοινής λογικής, καθώς αυτή πλέον αποτελεί έκφραση ρατσισμού.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου