Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Γιατί αναβλήθηκε η επιτροπή για τις Γερμανικές αποζημιώσεις;

Με μια λιτότατη ανακοίνωση από την Βουλή των Ελλήνων, ανακοινώθηκε η αναβολή της σημερινής επιτροπής διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων. Πολλά ερωτηματικά προκαλεί βέβαια ο λόγος και ο χρόνος της αναβολής, τη στιγμή που οι Γερμανοί πέτυχαν την οικονομική υποδούλωση της Ελλάδας και την ταπείνωσή της.

Αναβλήθηκε άραγε κατόπιν Γερμανικής απαίτησης; Μόνο το προεδρείο της Βουλής γνωρίζει. Ας ελπίσουμε πως δεν θα παραπεμφθεί και στις καλένδες το όλο εγχείρημα, κατόπιν υπόδειξης των δανειστών και στο όνομα της δήθεν Ελληνο-Γερμανικής φιλίας.

Η επιτροπή θα ενημερωνόταν από τον Περιφερειακό Εκπρόσωπο για την Ευρώπη του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Jan Jarab.

Να θυμίσουμε ότι η διακομματική επιτροπή για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών είχε την στήριξη ολόκληρης της Βουλής των Ελλήνων. Ομιλίες σ’ αυτήν είχαν κάνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκος Χουντής, ενώ σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων είχε μιλήσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ τις θέσεις των άλλων κομμάτων εξέφραζαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και επίσης στο βήμα ανέβηκε μεγάλος αριθμός βουλευτών από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

Στις 4 Ιουνίου 2015, στην ενημέρωση που είχαν τα μέλη της Επιτροπής, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, έδωσε έμφαση στο ύψος των δίκαιων, τεκμηριωμένων και μη αμφισβητούμενων Ελληνικών απαιτήσεων, όπως τις χαρακτήρισε, που φθάνουν στα 340 δισ. ευρώ!!!

«Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα που η χώρα μας στενάζει κάτω από την μέγγενη των αξιώσεων των δανειστών για ένα χρέος που είναι υποδεέστερο αυτού, αντιλαμβάνεστε την αξία του» είχε πει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής.

Αναμένεται η αντίδραση του προεδρείου της Βουλής και αναμένεται να γίνουν γνωστοί οι λόγοι της αναβολής αυτής, μέσα από επίσημη ανακοίνωση. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορούμε να θεωρούμε πως οι Γερμανοί επέβαλαν τις θέσεις τους και σε αυτό το θέμα.

Διαβάστε τα άρθρα με τα οποία το cosmostatus παρακολουθεί το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα και θα καταλάβετε γιατί οι Γερμανοί ΔΕΝ θέλουν να πληρώσουν…

Πόσα χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα; Πολλά, πάρα πολλά…
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/01/blog-post_16.html

Πότε θα πληρώσει η Γερμανία για ό,τι έκανε στην Ελλάδα την περίοδο 1941-1944;
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/02/1941-1944.html

Αποκάλυψη για τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/03/blog-post_36.html

Από το 2011 διεκδικεί μόνος του τις Γερμανικές αποζημιώσεις ο Κωστής Αϊβαλιώτης
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/03/2011.html

Ντοκουμέντο της Γερμανικής καγκελαρίας υποστηρίζει πως οι απαιτήσεις της Ελλάδας είναι υπαρκτές και νόμιμες
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/05/blog-post_89.html

Πρόγραμμα διάσωσης ήταν και το κατοχικό δάνειο του 1942
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/05/1942.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου