Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Κύμα παράνομων μεταναστών το τριήμερο – Ανησυχία για την δημόσια υγεία

Αυξάνεται διαρκώς το «κύμα» μεταναστών που εισέρχεται στην Ελλάδα. Μέσα στο 2015 72.000 αλλοδαποί έχουν μπει παράνομα στην Ελλάδα.

Μόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών (από το πρωί της περασμένης Παρασκευής έως εχθές Δευτέρα το πρωί), το Λιμενικό Σώμα προχώρησε στη διάσωση και περισυλλογή 572 παράνομων μεταναστών, σε 17 περιστατικά που συνέβησαν σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα σε Σαμοθράκη, Λέσβο, Ρόδο, Σάμο και Κω.

Σημειώνεται ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 συνελήφθησαν από το στελέχη του Λιμενικού Σώματος συνολικά 72.000 παράτυποι μετανάστες, όταν ολόκληρη τη χρονιά πέρυσι είχαν εντοπιστεί 77.163.

Την ίδια ώρα, ανησυχία για τη δημόσια υγεία εκφράζουν οι τοπικοί φορείς για τους περίπου 3.000 μετανάστες που έχουν συσσωρευτεί στους συνοριακούς σταθμούς Ειδομένης και Ευζώνων.

Ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο εξάπλωσης ασθενειών εν μέσω καλοκαιριού.

«Σύριοι, Σομαλοί, Αφγανοί και άλλοι μετανάστες βρίσκονται στα σύνορα, ενώ δέχονται επιθέσεις από “άγνωστης προέλευσης μαφία” της ΠΓΔΜ και επαναπροωθούνται στη χώρα μας χτυπημένοι και καταληστευμένοι.
Η Ελληνική Αστυνομία αδυνατεί να ελέγξει το τεράστιο μεταναστευτικό κύμα, ενώ η παραμονή μεγάλης μάζας ανθρώπων στα χωριά μας κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο δήμαρχος.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα που με τις τράπεζες κλειστές κοντεύει να γίνει ανθρωπιστική κρίση, οδηγεί του αλλοδαπούς στην έξοδο από την χώρα. Σε περίπτωση μάλιστα που η Ελλάδα αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ, τότε θα δούμε τους αλλοδαπούς να προσπαθούν να φύγουν από την Ελλάδα κατά χιλιάδες, καθώς δεν θα μπορούν να βρουν ευρώ και πολύ περισσότερο δεν θα μπορούν να στείλουν ευρώ στις πατρίδες τους.

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο – ανταπόκριση της Daily Mail:
«Με ποδήλατα κινούνται στην ΠΓΔΜ οι παράνομοι μετανάστες»
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/06/blog-post_57.html

Η ΕΕ κάνει την πάπια στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης και αφήνει ουσιαστικά την Ελλάδα και την Ιταλία να βγάλουν μόνες τους τα κάστανα από τη φωτιά. Σε μια πρωτοφανή απόφαση που μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί, αποφασίστηκε πως μόλις 40.000 αλλοδαποί θα μεταφερθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την Ελλάδα και την Ιταλία τα επόμενα 2 χρόνια…
Διαβάστε λεπτομέρειες στο link:
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/06/40000.html



Με πληροφορίες από το imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου