Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Εσύ αποφασίζεις!

Ένα κείμενο που γράφτηκε το 2012, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.
Διαβάστε το!!!
Ίσως σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι θα ψηφίσετε.


26 Οκτωβρίου 1940. Ο Ιταλός πρόξενος παραδίδει τελεσίγραφο στην δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδος : «ή παραδίδεστε ή η Ιταλία κηρύσσει τον πόλεμο στην Ελλάδα».
Ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας, απαντά στον Ιταλό πρέσβη πως: «πρέπει να περάσει από έγκριση της Βουλής των Ελλήνων η απαίτησή σας. Να ψηφίσουν οι βουλευτές, οι εκπρόσωποι του λαού».
Τότε Ιταλός πρέσβης ανταπαντά: «Έχετε 48 ώρες για να απαντήσετε».

Την επομένη, 27η Οκτωβρίου 1940, συνέρχεται η ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, με θέμα την υπερψήφιση ή όχι του Ιταλικού αιτήματος.
Ισχυρές αντεγκλήσεις, από τους προέδρους των κομμάτων, φραστικά επεισόδια μεταξύ των βουλευτών, αλλά ουσιαστικά διαμορφώνονται δύο (2) τάσεις μέσα στην Βουλή των Ελλήνων:

«Η Ιταλία είναι μεγάλη και δυνατή χώρα, με έναν πανίσχυρο στρατό, με εκατοντάδες αεροπλάνα, ενώ εμείς έχουμε καμιά εκατοστή, με χιλιάδες τανκς, ενώ εμείς διαθέτουμε περίπου 600, άσε για τον αριθμό των κανονιών… αμέτρητα. Και την ισχύ του πολεμικού τους Ναυτικού, που την βάζετε; Εμείς μόνον τον Αβέρωφ έχουμε και δέκα ακόμη πλοία… Πώς να τα βάλουμε με την πανίσχυρη Ιταλία; Θα χαθούν τόσες ζωές! Αφού χάσουμε τον πόλεμο, το πιο πιθανό, θα είναι να αδειάσουν τα ράφια στα μπακάλικα, δεν θα υπάρχουν τα απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα για όλους, θα αναγκαστούν οι πολίτες να ψωνίζουν με το δελτίο! Ούτε πετρέλαιο για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας θα υπάρχει, γιατί δεν θα μπορούμε να κάνουμε εισαγωγές. Στο μεταξύ, το ηλεκτρικό θα διατίθεται μόνο για μερικές ώρες σε κάθε πόλη!».

Από την άλλη πλευρά, υποστηριζόταν πως:
«Δεν θα γίνει τίποτα! Μη φοβάστε! Η Ιταλία μπλοφάρει! Αν αρνηθούμε, τότε ίσως και να υπάρξει πόλεμος, αλλά … είμαστε Έλληνες! Ποτέ δεν φοβηθήκαμε τον εχθρό και τον πόλεμο. Αν κερδίσουμε, τότε όλος ο κόσμος θα μιλάει για την μικρή Ελλάδα που πέταξε την Ιταλική πολεμική μηχανή στη θάλασσα!!!»…

Στο μεταξύ, έξω από την Ελληνική Βουλή χιλιάδες κόσμος φώναζε «ΟΧΙ στην παράδοση!!!». Ο κόσμος στα καφενεία έλεγε πως προτιμά τον πόλεμο από την ταπείνωση. Έλεγαν χαρακτηριστικά πως «αν είναι να υποδουλωθούμε, ας γίνει με αξιοπρέπεια, χάνοντας στον πόλεμο. ΟΧΙ με παράδοση από φόβο και δειλία…»…

Με αυτά και με εκείνα, φτάσαμε στα μεσάνυχτα της 27ης προς την 28η Οκτωβρίου 1940. Οι Έλληνες εκλεγμένοι βουλευτές έπρεπε να ψηφίσουν με ονομαστική ψηφοφορία, ώστε ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα να μπορεί να γνωρίζει ποιος δείλιασε και ποιος ΟΧΙ!

Η ψηφοφορία, όπως αναμενόταν, τελείωσε με τις «φωνές της λογικής» να επικρατούν: 

199 ΝΑΙ στην παράδοση και 101 ΟΧΙ!

Η Ελλάδα παραδόθηκε στην Ιταλία αμαχητί. Ο φόβος των Ελλήνων εκλεγμένων βουλευτών, μπροστά στην πανίσχυρη Ιταλία, έκαμψε ο πανάρχαιο Ελληνικό θάρρος.
Οι Έλληνες εκλεγμένοι βουλευτές δείλιασαν για πρώτη φορά στη ιστορία της Ελλάδας. Και όλος ο κόσμος κατάλαβε πως οι Έλληνες είναι πλέον δειλοί

Όμως, όλοι γνωρίζουμε πως δεν συνέβη αυτό! 

Το 1940 ένας δικτάτορας είπε ΟΧΙ στην υποδούλωση της Ελλάδας. Δεν φοβήθηκε. Είπε όχι, στην παράδοση άνευ όρων. Είπε όχι, στην παράδοση χωρίς προσπάθεια, χωρίς μάχη. Και επέλεξε την πολεμική αναμέτρηση με τον εχθρό.

Γιατί το 2012, οι 199 δημοκρατικά εκλεγμένοι βουλευτές δεν είπαν ΟΧΙ στην οικονομική υποδούλωση της Ελλάδος;
Γιατί δεν προσπάθησαν να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα;
Γιατί δεν είπαν όχι, ώστε να «αγοράσουν» χρόνο;
Γιατί δεν μπλόφαραν στο κάτω – κάτω;
Ίσως γιατί φοβήθηκαν πως θα χάσουν τη βολή τους…
Σίγουρα γιατί οι 199 είναι δειλοί…

Γιώργος Κεραμάρης 13 Φεβρουαρίου 2012

Αλήθεια, πόσο μοιάζει εκείνη η εποχή με τη σημερινή;
Μήπως ζούμε ακριβώς το ίδιο σενάριο;

5-7-2015 και η ερώτηση είναι:
Σκύψιμο του κεφαλιού ή ψηλά το κεφάλι;
ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Εσύ αποφασίζεις!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου