Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Τούρκων και ISIS

Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε εχθές Πέμπτη, μεταξύ Τουρκικών δυνάμεων και τζιχαντιστών στην πόλη Κιλίς στη μεθόριο της Τουρκίας με τη Συρία, από την οποία σκοτώθηκε ένας Τούρκος υπαξιωματικός και τραυματίστηκε άλλος ένας στρατιωτικός. 


Τα πυρά που προήλθαν από το έδαφος της Συρίας, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.
 

Στο μεταξύ, Tουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κατευθύνθηκαν προς τα σύνορα με τα Συρία, μετά από συγκρούσεις με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε την Πέμπτη Τούρκος αξιωματούχος.

Από τις εχθροπραξίες έπεσε νεκρός ένας τζιχαντιστής, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι
δύο που επέβαιναν σε οχήματα της οργάνωσης, ανέφερε το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο στο site του.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, οι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων και οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών, συνεδρίασαν το βράδυ της Πέμπτης για να εξετάσουν την κατάσταση.

Το συμβάν έρχεται μια ημέρα μετά το θάνατο ενός αστυνομικού σε ένοπλη επίθεση στο Ντιγιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Την Τρίτη, δύο αστυνομικοί έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες ανδρών του PKK στο Τσεϊλανπιλάρ

Το μπαράζ επιθέσεων ξεκίνησε με το χτύπημα αυτοκτονίας των τζιχαντιστών στη Σορούτς με τουλάχιστον 32 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας δεσμεύτηκε για την αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας στα σύνορα.

«Στόχος μας είναι να εμποδίσουμε τους τρομοκράτες και να αποτρέψουμε το λαθρεμπόριο. Επίσης θέλουμε να κατευθύνουμε τη ροή των προσφύγων στα σημεία ελέγχου που υπάρχουν μεταξύ των συνόρων» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.

Παρά τις δεσμεύσεις της Τουρκικής κυβέρνησης, οι Κούρδοι είναι οργισμένοι καθώς θεωρούν ότι η Άγκυρα κάνει «τα στραβά μάτια» στους τζιχαντιστές.



Με πληροφορίες από ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου