Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Τι παίζεται με την Ελλάδα; Αλλάζουν τα δεδομένα!

Το παιχνίδι που παίζεται με την Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι φανταζόμαστε, καθώς εμπλέκονται και συγκρούονται τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων. Όλων των μεγάλων δυνάμεων…

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ που αναφέρει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι μη βιώσιμο και πως πρέπει να μειωθεί (κουρευτεί), οι αποκαλύψεις σε βάρος της Γερμανίας και της Άνγκελα Μέρκελ από τα Wikileaks για το τι πίστευε για την Ελλάδα και το χρέος, οι παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ μέσω του Γενικού του Γραμματέα για τις αμυντικές δαπάνες, αλλά και του Αμερικανού Ναυάρχου Τζέιμς Σταυρίδη για την πιθανότητα προσκόλλησης της Ελλάδας στη Ρωσία, δείχνουν το πόσο σημαντική είναι τελικά η Ελλάδα, αλλά αναδεικνύουν και τον ρόλο των ΗΠΑ στην όλη υπόθεση, που δεν θέλουν να χάσουν την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που αποκαλύφθηκε εχθές λέει ότι το Ελληνικό χρέος πρέπει να «κουρευτεί» κατά 30% και η εξόφλησή του θα πρέπει να ξεκινήσει από το 2055, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο και η Ελληνική οικονομία να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Η έκθεση του ΔΝΤ, δημοσιοποιήθηκε μόλις τρεις ημέρες πριν το δημοψήφισμα και μετά την μη καταβολή του 1,53 δισ. ευρώ από την Ελλάδα.

Με τον τρόπο αυτό φαίνεται πως το ΔΝΤ να λειτουργεί ως μοχλός πίεσης προς τη Γερμανία, για να δεχθεί ότι πρέπει να μειωθεί το Ελληνικό χρέος και να βρεθεί οριστική λύση, με αντάλλαγμα βέβαια μεταρρυθμίσεις.

Μην ξεχνάμε πώς πίσω από το ΔΝΤ είναι ΗΠΑ, οι οποίες θέλουν να συνετίσουν τη Γερμανία ώστε να αλλάξει την πολιτική  που θέτει σε κίνδυνο την ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία.

Οι ΗΠΑ έβαλαν στο παιχνίδι και το ΝΑΤΟ, το οποίο έστειλε το μήνυμα μέσω του Γενικού του Γραμματέα Γενς Στολτενμπεργκ, πώς δεν μπορούν να γίνουν άλλες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας.

Τον λόγο που το ΝΑΤΟ δεν θέλει άλλες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες και γενικώς μία περιθωριοποιημένη Ελλάδα, τον εξήγησε με άρθρο του στο Foreign Policy o Τζέιμς Σταυρίδης, απόστρατος Ναύαρχος του Ναυτικού των ΗΠΑ και τέως Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη.

Ο Ναύαρχος υποστηρίζει πώς αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ελλάδα θα αναζητήσει βοήθεια από την Ρωσία και κατηγόρησε τους Ευρωπαίους πολιτικούς πως άφησαν ένα θέμα μείζονος γεωπολιτικής σημασίας στα χέρια των τραπεζιτών!

Επίσης, ήρθαν και οι αποκαλύψεις των Wikileaks για το ρόλο της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελληνική κρίση. Οι Αμερικανοί μέσω της NSA παρακολουθούσαν με κοριούς την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ και την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Τους ξεμπρόστιασαν και γι’ αυτό υπήρξε αντίδραση του επικεφαλής της Καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ, ο οποίος κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη Τζον Έμερσον για συνομιλίες.

Σε απόρρητο έγγραφο που αφορά συνομιλία από τον Οκτώβριο του 2011, φαίνεται ότι η κ. Μέρκελ θεωρούσε ότι το Ελληνικό χρέος δεν θα ήταν βιώσιμο ούτε μετά από μια νέα διαγραφή και δεν μπορούσε να αποφασίσει αν ένα επιπλέον κούρεμα ή μια ένωση εμβασμάτων μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήταν η καλύτερη λύση για το Ελληνικό πρόβλημα.

Από την περίληψη των εγγράφων που δημοσίευσε η Suddeutsche Zeitung, ο Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριζε την λύση του κουρέματος, παρά τις προσπάθειες της κ. Μέρκελ να τον χαλιναγωγήσει.

«Ο φόβος της Άγκελα Μέρκελ ήταν ότι η Αθήνα δεν θα κατάφερνε να ξεπεράσει τα προβλήματά της ακόμη και με ένα επιπλέον κούρεμα, καθώς δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί το υπόλοιπο χρέος της», αναφέρει το έγγραφο, ενώ, όπως επισημαίνεται, «ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ήταν υπέρ μιας πιο ήπιας προσέγγισης σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ ήταν σταθερά αντίθετος και η Κριστίν Λαγκάρντ υπήρξε αναποφάσιστη».
  
Η δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ για το Ελληνικό χρέος, οι παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ και οι αποκαλύψεις των Wikileaks τη δεδομένη χρονική συγκυρία είναι οι τρεις κινήσεις από πλευρά ΗΠΑ, προκειμένου να αναγκάσουν το Βερολίνο να προχωρήσει σε άμεση λύση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, καθώς η κρίση επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία φαίνεται να κάνει πίσω στην οποιαδήποτε σκέψη να βοηθήσει την Ελλάδα. Μέσω συνέντευξης στο Reuters του Υπουργού οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, διαρρέεται πως η Ρωσία δεν πρότεινε ποτέ στην Ελλάδα να γίνει μέλος των BRICS, παρόλο που οι Έλληνες Υπουργοί δήλωναν το αντίθετο, παρόλο που ορίστηκε ο κ. Ρουμελιώτης υπεύθυνος για να τρέξει την ένταξη της Ελλάδας στους BRICS.

Τα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται είναι μεγάλα. Είναι πολύ μεγάλα. Το πρόβλημα είναι πως παίζονται στις πλάτες του Ελληνικού λαού, που στενάζει εδώ και 5 χρόνια από τους φόρους, τις μειώσεις μισθών, την ανεργία και προσφάτως από τις ουρές για 50 ευρώ ημερησίως από τα ΑΤΜ…



Πηγές:

Για το χρέος και το ΔΝΤ:
http://www.capital.gr/oikonomia/3040196/dnt-mi-biosimo-to-elliniko-xreos

Για τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ:
http://cosmostatus.blogspot.gr/2015/07/nato.html

Για τον Ναύαρχο James Stavridis:
http://www.defencenet.gr/defence/item/james-stavridis-%CF%83%CF%84%CE%BF-foreign-policy-%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B2%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BD

Για τις αποκαλύψεις των Αμερικανών που κρυφάκουγαν τη Μέρκελ:
http://www.iefimerida.gr/news/214925/apokalypseis-oi-amerikanoi-kryfakoygan-tin-merkel-na-mila-gia-hreos-tis-elladas-poia-i

Για την οπισθοχώρηση των Ρώσων:
http://www.tribune.gr/politics/news/article/151732/neo-poulima-apo-tous-rosous-den-proskalesame-pote-tin-ellada-stous-brics.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου