Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Συνοδεία Τουρκικών μαχητικών πέταξε στο Αιγαίο ο Πάνος Καμμένος και 2 Ολλανδοί Υπουργοί

Με συνοδεία Τουρκικών μαχητικών έφτασαν στο Αγαθονήσι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, η Ολλανδέζα ομόλογός του Jeanine Hennis-Plasschaert και ο Ολλανδός Υπουργός Μετανάστευσης Klaas Dijkhoff.

Τα Τουρκικά μαχητικά επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την πορεία του ελικοπτέρου που μετέφερε τους Ευρωπαίους επίσημους στο Ελληνικό νησί.

Την αποκάλυψη του συμβάντος έκανε ο Πάνος Καμμένος, μετά από καταγγελία του Δήμου Βερύκιου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο STAR και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Καμμένος είπε πως οι Ολλανδοί Υπουργοί σοκαρίστηκαν βλέποντας την Τουρκική παρενόχληση.
Βέβαια, τα Τουρκικά F-16 αναχαιτίστηκαν από Ελληνικά μαχητικά, κάτι που είδαν οι Ολλανδοί εταίροι μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Προφανώς η Τουρκική πρόκληση αποσκοπούσε στο να δοθεί μήνυμα συγκυριαρχίας στο Αιγαίο προς τους Ολλανδούς Υπουργούς και ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει τα 10 ναυτικά μίλια.

Ο κ. Καμμένος τόνισε πως οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν αυτό που συνεχώς καταγγέλλει η Ελλάδα, τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της και τις πτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά. Οι Ευρωπαίοι έχουν την εντύπωση ότι η Ελλάδα υπερβάλει. Τώρα όμως, οι Ολλανδοί Υπουργοί έχουν προσωπική άποψη για την Τουρκική συμπεριφορά και το τι συμβαίνει καθημερινά στο Αιγαίο.



Όσον αφορά τους πρόσφυγες, ο Υπουργός Άμυνας είπε πως οι Ευρωπαίοι Υπουργοί είδαν ποιοι διακινούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο θέμα των κοινών περιπολιών στο Αιγαίο, ο Υπουργός είπε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί να γίνονται κοινές περιπολίες με την Τουρκία.

Θυμίζουμε ότι οι δύο Ολλανδοί Υπουργοί πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και στις 8 Δεκεμβρίου επισκέφθηκαν το hot spot στη Χίο, αλλά και το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.

Δείτε στο βίντεο:



https://www.youtube.com/watch?v=P0n3fXBRE0Y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου