Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Η μαφία και τα καρτέλ των ναρκωτικών τα βάζουν με το Ισλαμικό Κράτος

Όπως φαίνεται το Ισλαμικό Κράτος αποκτά ολοένα και περισσότερους εχθρούς και δεν πρόκειται μόνο για τα κράτη που το βομβαρδίζουν. Το Χαλιφάτο δεν φαίνεται να τα πηγαίνει καθόλου καλά με τα καρτέλ του Μεξικού και την Ιταλική Μαφία, που φαίνεται πως διαδραματίζει ένα ρόλο ασπίδας κατά της ισλαμοτρομοκρατίας.

Το Μεξικανικό καρτέλ του Joaquin «El Chapo» Guzman του μεγαλύτερου βαρόνου ναρκωτικών του πλανήτη, τα έβαλε με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους.
Ο El Chapo δεν σκοπεύει να ξεκινήσει σταυροφορία κατά των τζιχαντιστών για την σωτηρία της Δύσης, ούτε συγκινείται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταστρέψει πολλές από τις αποστολές ναρκωτικών του καρτέλ του στη Μέση Ανατολή και αυτό τον έχει εξοργίσει!

Ο El Chapo έστειλε ένα e-mail προς στο Ισλαμικό Κράτος που διέρρευσε μέσω της ιστοσελίδας Cartel Blog. Στο e-mail προειδοποιεί τον χαλίφη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μαγκντάντι για τα συμφέροντα του καρτέλ του.

«Εσείς (το Ισλαμικό Κράτος) δεν είστε στρατιώτες. Δεν είστε τίποτα άλλο παρά πουτ@νες. Ο Θεός σας δεν μπορεί να σας σώσει από τον πραγματικό τρόμο που θα εξαπολύσουν οι άνδρες μου εάν συνεχίσετε να έχετε αρνητικό αντίκτυπο στην επιχείρησή μου. Οι άνδρες μου θα σας καταστρέψουν. Ο κόσμος δεν είναι δικός σας για να τον ορίζετε. Λυπάμαι για τον επόμενο γιο πόρνης που θα προσπαθήσει να ανακατευτεί με τις επιχειρήσεις του Σινιόλα Καρτέλ. Θα ξεριζώσω τις καρδιές και τις γλώσσες σας».

Προς το παρόν οι τζιχαντιστές δεν έχουν απαντήσει στα e-mail του El Chapo.

Το καρτέλ Σινιόλα θεωρείται το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών στον πλανήτη με δραστηριότητες στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, ακόμα και την Αφρική. Στη Μέση Ανατολή, το καρτέλ έχει εξελιχθεί σε μέγα προμηθευτή κοκαΐνης, έκστασης και άλλων ναρκωτικών κατάλληλων για τα πάρτυ των ζάμπλουτων πετρελαιάδων, καθώς και σε επιχειρηματίες σε ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο.
Ταυτόχρονα το Ισλαμικό Κράτος απαγορεύει την χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ στα εδάφη που ελέγχει, με συνέπεια να καταστρέφει τις αποστολές του καρτέλ Σινιόλα που διασχίζουν την περιοχή και πέφτουν στα χέρια τους.

Όμως και η Ιταλία φαίνεται να έχει έναν «προστάτη» κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας, που είναι η Μαφία.

Ο Σισιλιάνος γόνος της οικογένειας Gambino (μίας εκ των πέντε ισχυρότερων οικογενειών της Μαφίας της Νέας Υόρκης) μιλώντας στο NBC δήλωσε πως η Μαφία δεν θα προστατεύσει μόνο την Ιταλία αλλά και την Νέα Υόρκη από τρομοκρατικά χτυπήματα τζιχαντιστών!

«Ο κόσμος είναι πολύ επικίνδυνος τη σήμερα, αλλά οι άνθρωποι που ζουν στην Νέα Υόρκη σε γειτονιές όπου υπάρχουν Σισιλιάνοι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Διαβεβαιώνουμε τους φίλους μας και τις οικογένειές τους πως είναι προστατευμένοι από εξτρεμιστές και τρομοκράτες και ειδικότερα από εκείνους τους βάρβαρους, ψυχωτικούς που ανήκουν στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος. Η Μαφία έχει άσχημη φήμη, αλλά αυτό είναι σε έναν βαθμό άδικο. Όπως όλα στην ζωή έχουν καλή και κακή πλευρά και η αύξηση της παγκόσμιας τρομοκρατίας δίνει στην Μαφία την ευκαιρία να δείξει την καλή της πλευρά».

Στην Ιταλία συναντάμε στους μαφιόζους και πατριωτική συνείδηση, η οποία όμως δεν αναιρεί την ανάγκη για κερδοφορία. Κάπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Νάπολης, υπάρχει μία περιοχή στην οποία οι Ιταλικές αρχές έχουν το άβατο. Είναι το Castelo Volturno.

Εκεί, ανάμεσα στα εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία που χτίστηκαν παράνομα την δεκαετία του '70 και του '80, κυκλοφορούν τα μέλη της Καμόρα, όχι όμως μόνα τους.
Περιέργως εκεί βρήκε στέγη και η τοπική μαφία από την Νιγηρία γνωστή ως EYE, η οποία λόγω ιδεολογικής συγγένειας καλοβλέπει το Ισλαμικό Κράτος.

Πώς όμως συμβιώνουν οι δύο αυτές μαφίες;
Το 2008 επτά Νιγηριανοί δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από Ιταλούς μαφιόζους, επειδή πουλούσαν ναρκωτικά και όπλα σε περιοχή της Καμόρα. Από τότε καμία σύγκρουση δεν σημειώθηκε ξανά και οι δύο εγκληματικές οργανώσεις συμβιώνουν σχετικά αρμονικά και συνεργάζονται σε πολλούς τομείς.

Το λαθρεμπόριο όπλων καθώς και το trafficking είναι οι βασικές επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. 

Η Καμόρα δεν συμμετέχει και δεν παρεμβαίνει σε άλλες δραστηριότητες του EYE. 
Οι Νιγηριανοί πέραν του λαθρεμπορίου όπλων, δραστηριοποιούνται και σε εμπόριο γυναικών και την εκπόρνευσή τους αναγκάζοντάς τες να συμμετέχουν και σε μακάβρια τελετουργικά βουντού.

Και κάπου εδώ ξεκινά η ασπίδα προστασίας που έχει θέσει η Καμόρα, η Μαφία και κάθε άλλη γκανγκστερική οργάνωση της Ιταλίας για την χώρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ιταλικών αρχών, η Καμόρα φαίνεται πως εκμεταλλεύεται ως ένα βαθμό την μαφία των Νιγηριανών και κερδίζει από την επαφή που έχουν με τους τρομοκράτες, όπως τον βομβιστή του Παρισιού, Salah Abdeslam, ο οποίος πέρασε από τον Ιταλικό νότο τον περασμένο Αύγουστο.

Πώς όμως λειτουργεί αυτή η ασπίδα;
Την διαδικασία περιέγραψε λεπτομερώς ένας Γκανέζος «pentito» δηλαδή μετανοημένος, που έφυγε από την Νιγηριανή μαφία της EYE και πλέον συνεργάζεται με τις αρχές ως προστατευόμενος μάρτυρας.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, που μίλησε σε Ιταλικό μέσο από την μυστική τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, γνώριζε, από όταν ζούσε στην Λιβύη, έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος ήθελε να κάνει ένα ταξίδι στην Ιταλία, για να φωτογραφίσει τοποθεσίες και να συλλέξει πληροφορίες, σε Μιλάνο και Ρώμη, για συγκεκριμένα σημεία και μνημεία που μπορούν να θεωρηθούν αξιόλογοι στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων.
Οι εγκληματίες της EYE φάνηκαν κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να τον βοηθήσουν και μάλιστα είπαν στον μάρτυρα να είναι ο οδηγός του.
Τα σχέδια όμως τα έμαθε η Καμόρα.

Λίγο πριν ο τζιχαντιστής φτάσει στην Ιταλία, η Καμόρα σταμάτησε τα σχέδια της EYE με αποτέλεσμα η επίσκεψη να ακυρωθεί.
Ο μάρτυρας περιγράφει πως εκείνη την περίοδο ήταν έντρομος γιατί όχι μόνο φοβόταν πως κάτι κακό θα γίνει στην Ιταλία αλλά μετά την ακύρωση του ταξιδιού, τον απειλούσε τόσο η Καμόρα όσο και η EYE.

Το γεγονός πως η Ιταλική μαφία προστατεύει σε έναν βαθμό την Ιταλία είναι γνωστό και στις Ιταλικές αρχές, καθώς η Ιταλία καλύπτει μία τεράστια γεωγραφική έκταση η οποία δεν είναι εύκολο να καλυφθεί και να ελεγχθεί από την Αστυνομία. Είναι γνωστό πως η Ιταλία προστατεύεται και από τις εγκληματικές της οργανώσεις. Έτσι, η Ιταλία μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια μόνο με δύο συνδυαζόμενους τρόπους. Από την πλήρη κινητοποίηση των αρχών και τη φύλαξη ευαίσθητων περιοχών και από την συμβολή της Μαφίας…

Όμως είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή οι τρομοκράτες θα διασχίσουν το έδαφος της Ιταλίας, λόγω της ολοένα και αυξανόμενης ροής μεταναστών, οι οποίοι ουσιαστικά δεν ελέγχονται, με αποτέλεσμα αγνώστου ταυτότητας άτομα να εισέρχονται στην Ιταλία. Προς το παρόν δεν μπορούν να αναπτύξουν διασυνδέσεις με εγχώριους εγκληματίες, καθώς καραδοκεί η Ιταλική μαφία.

Επιστημονικός συνεργάτης των Ιταλικών αρχών δηλώνει:
«Οι κύκλοι που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος διασχίζουν την Σικελία, την Καλαβρία, την Καμπανία και την Απουλία, αλλά δεν μένουν εκεί. Όμως είναι άγνωστο πόσα όπλα προλαβαίνουν να θάψουν σε διάφορα μέρη της χώρας. Αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να το ελέγξει ούτε η Αστυνομία ούτε η Μαφία. Προς το παρόν η Καμόρα, η ’Ndrangheta και η Μαφία κερδίζουν από αυτό το ιδιότυπο trafficking ισλαμιστών, καθώς για να το επιτρέψουν εισπράττουν «διόδια»»…



Το κείμενο βασίστηκε σε 2 άρθρα του Γιώργου Μιχαηλίδη στο koolnews.

http://www.koolnews.gr/diethni/774862-o-megalyteros-varonos-narkotikon-ston-planiti-apeilei-to-isis-tha-sas-xerizosoume-tis-kardies/

http://www.koolnews.gr/diethni/777523-pos-i-mafia-ginetai-fovos-kai-tromora-tou-isis-kai-krata-tin-italia-asfali-apo-tous-tromokrates/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου