Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Στη Φλώρινα υψώνει το δεύτερο φράχτη με την Ελλάδα η Βαρντάρσκα

Στην κατασκευή και δεύτερου φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα, μετά από αυτόν της Ειδομένης, ετοιμάζεται να προχωρήσει η Βαρντάρσκα (ΠΓΔΜ). Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να υψωθεί συρματόπλεγμα στα σύνορα με την Ελλάδα, στην περιοχή της Φλώρινας.

Τα ΜΜΕ από την Βαρντάρσκα αλλά και μαρτυρίες παραγόντων από την Ελλάδα, αναφέρουν πως ήδη έχουν αρχίσει εργασίες για τον νέο φράχτη, στο ύψος του μεθοριακού σταθμού της Νίκης.

Από την πλευρά της, η Βαρντάρσκα τηρεί «σιγήν ιχθύος», καθώς δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη τίποτα σχετικό με την έναρξη των εργασιών.

Η κυβέρνηση της Βαρντάρσκα έχει αναφέρει επανειλημμένως ότι ο φράχτης στο ύψος Γευγελής - Ειδομένης σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στο κλείσιμο των συνόρων της χώρας με την Ελλάδα, παρά μόνο στη δημιουργία ενός βασικού σημείου, από το οποίο θα επιτρέπεται η είσοδος στην Βαρντάρσκα σε πρόσφυγες μόνο από εμπόλεμες περιοχές, όπως τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Όπως ανέφερε πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Πόποσκι, το μήκος του εν λόγω φράχτη φτάνει περίπου τα 6 χιλιόμετρα, ενώ υπάρχουν σκέψεις να κατασκευαστούν ακόμη 15 χιλιόμετρα.

Τι θα απογίνουν όμως όσοι αλλοδαποί δεν είναι πρόσφυγες από την Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ; Θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα; Θα επιστρέψουν στις χώρες τους; Τι σκοπεύει να κάνει η Ελληνική κυβέρνηση;



Με πληροφορίες από το koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου