Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Δήμαρχος στη Θράκη διαμαρτύρεται για την παρουσία του Αϊ Βασίλη στα νηπιαγωγεία

Ο Δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά (Μουσουλμάνος στο θρήσκευμα) διαμαρτύρεται γιατί όπως λέει σε έγγραφό του, σε νηπιαγωγεία του Δήμου Μύκης (Νομός Ξάνθης) έγιναν γιορτές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με Άγιο Βασίληδες!!!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που διαβάσαμε στο onalert και μάλιστα περιείχε και φωτογραφία του επίμαχου εγγράφου, ο δήμαρχος επισημαίνει ότι «ο Δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές μας γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια».


Ο δήμαρχος διαβεβαιώνει ότι σέβεται τις γιορτές των χριστιανών, αλλά στο έγγραφο γράφει ότι «η θρησκεία μας απαγορεύει τη παρουσία και την επαφή μας με τον Αϊ Βασίλη»!!!

Στο έγγραφο επίσης αναφέρεται ότι:
«…εκφράζουμε με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες διότι θίγουν την θρησκευτική μας ελευθερία»!!!Δείτε το επίμαχο έγγραφο:


Γιατί προσπαθείτε κ. Δήμαρχε να δημιουργήσετε στην Ελλάδα καταστάσεις τύπου Μπρουνέι, Σομαλίας και Τατζικιστάν, όπου απαγορεύτηκαν τα Χριστούγεννα;

Όσα υποστηρίζονται στο απαράδεκτο έγγραφο θα προκαλέσουν σίγουρα αντιδράσεις και ελπίζουμε όχι προβοκάτσιες.

Ελπίζουμε ότι το ατόπημα του δημάρχου Μύκης να οφείλεται σε ανοησία και όχι σε κάτι άλλο.

Ελπίζουμε επίσης ότι ο κ. Δήμαρχος θα έλαβε και την πρέπουσα απάντηση από τους αρμοδίους που έλαβαν την επιστολή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου