Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Οι Κούρδοι της Τουρκίας ανακήρυξαν αυτονομία!

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου οι Κούρδοι της Τουρκίας ανακήρυξαν την αυτονομία τους, κάτι που δεν προβάλλεται καθόλου από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Την ίδια ώρα ο Τουρκικός στρατός εισβάλει στις Κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας (τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν) και βάλλει με τανκς και κανόνια κατά πάντων στις εξεγερμένες συνοικίες.

Το Δημοκρατικό Λαϊκό Κογκρέσο έκανε έκκληση για αυτοκυβέρνηση των Κουρδικών περιοχών, μετά από διήμερη σύνοδο στο Ντιγιάρμπακιρ, παρά τη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν 10.000 Τούρκοι στρατιώτες με πολλά τανκς.

Οι Κουρδικές πόλεις στην νοτιοανατολική Τουρκία δέχονται επίθεση από τον Τουρκικό στρατό εδώ και αρκετές ημέρες. Σπίτια βομβαρδίζονται, άμαχοι συλλαμβάνονται ή εκτελούνται.

Για το θέμα σας είχαμε ενημερώσει με άρθρο μας  από τις 20 Δεκεμβρίου.


Στο κείμενο - διακήρυξη μετά τη συνάντηση των Κούρδων που τιτλοφορείται «Διακήρυξη για πολιτική λύση όσο αφορά την αυτοκυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά: 
«Το νόμιμο δικαίωμα του λαού μας στην αντίσταση ενάντια στις πολιτικές που εξευτελίζουν το κουρδικό πρόβλημα, είναι κατ’ ουσία αίτημα και αγώνας για τοπική αυτοκυβέρνηση και τοπική δημοκρατία».

Η διακήρυξη καλεί στο σχηματισμό αυτόνομων κουρδικών περιοχών συμπεριλαμβανομένων και πολλών συνοικιών του Ντιγιάρμπακιρ.

Η έκκληση – διακήρυξη για αυτόνομο Κουρδιστάν και τοπική κυβέρνηση μπορεί να κλιμακώσει τη σύγκρουση μεταξύ των Κούρδων και της Τουρκικής κυβέρνησης, καθώς αυτή εναντιώνεται σε ένα ξεχωριστό Κουρδικό (ομόσπονδο;) κράτος.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε ομιλία του το Σάββατο:
«Τώρα μιλάνε για διαχωρισμό της γης μας σε αυτή τη χώρα. Με την άδεια του Θεού, ποτέ δεν θα επιτρέψουμε τον διαμελισμό της ενότητας της χώρας μας».


Μια χώρα που έχει βασιστεί στην κατάκτηση εδαφών που ανήκουν σε άλλους λαούς, αλλά αυτό δεν πρέπει να το θυμίζει κανείς στον σουλτάνο Ερντογάν.

Η επανάσταση των Κούρδων περνά σε νέα φάση, πιθανότατα και με Ρωσική βοήθεια. Ας μην ξεχνάμε πως Κούρδοι ηγέτες ταξίδεψαν τις τελευταίες ημέρες στη Μόσχα, ενώ με τη βοήθεια των Ρωσικών βομβαρδισμών στη Συρία οι Κούρδοι πετυχαίνουν σημαντικές νίκες ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Ελλάδα οφείλει να είναι σε επαγρύπνηση και εγρήγορση, καθώς η Τουρκία στην προσπάθειά της να συσπειρώσει τους Τούρκους, δεν αποκλείεται να προσπαθήσει να εξάγει το πρόβλημα του Κουρδικού απελευθερωτικού αγώνα προς τα δυτικά…



Με πληροφορίες από το tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου