Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Μουζάλας: μονιμοποιούνται 25-30 χιλιάδες αλλοδαποί, αντί να επιστρέψουν στις πατρίδες τους

Την ώρα που ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή τελειώνει, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δηλώνει πως 25.000-30.000 αλλοδαποί θα μείνουν οριστικά στην Ελλάδα, αντί να σχεδιάζεται η ασφαλής επιστροφή τους στις πατρίδες τους.

Όχι, δεν είναι παραπληροφόρηση. Μια απλή αναζήτηση στις μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του εξωτερικού, θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο για το ότι ο πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία και το Ιράκ φτάνει στο τέλος του.

Σύμφωνα με άρθρο του Robert Fisk στον Βρετανικό Independent, η νίκη των δυνάμεων του Άσαντ στη Συρία είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Οι στρατηγοί του Κυβερνητικού Συριακού Στρατού έχουν σχεδόν απελευθερώσει πλήρως τις πόλεις Χαλέπι, Ιντλίμπ και Ντέιρ Εζ-Ζορ.

Πλέον, η Δύση θα πρέπει να αποδεχτεί πως κακώς βομβάρδιζε τις Κυβερνητικές Δυνάμεις της Συρίας, καθώς με αυτόν τον τρόπο βοηθούσε το Ισλαμικό Κράτος. Επίσης, μπορεί το Ισλαμικό Κράτος να έχει νικηθεί και από τους Κούρδους, οι οποίοι εξοπλίστηκαν και βοηθήθηκαν πάρα πολύ από τις ΗΠΑ, η δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν με τμήματα της Συρίας, του Ιράκ, του Ιράν και της Τουρκίας, δεν θα γίνει δεκτή και ανεκτή από κανένα ενδιαφερόμενο κράτος.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο πόλεμος φτάνει στο τέλος του. Ένας πόλεμος που αφήνει τεράστιες περιοχές κατεστραμμένες και συνολικά 6 με 7 εκατομμύρια πρόσφυγες. Πρόσφυγες από τις εμπόλεμες περιοχές, οι περισσότεροι των οποίων κατέφυγαν στα γειτονικά κράτη (Ιορδανία, Λίβανο και Τουρκία), με σκοπό να βρουν ασφάλεια και να επιστρέψουν στις εστίες τους μόλις αυτό καταστεί δυνατό.

Πολλοί από τους πραγματικούς πρόσφυγες, κατέφυγαν και στην Ελλάδα, καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν στον «παράδεισο» της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα. Έμειναν παρά τη θέλησή τους και αναγκάστηκαν να υποβάλλουν αίτηση ασύλου.

Σε 25.000-30.000 εκτιμά ότι θα είναι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που θα μείνουν οριστικά στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου και δεν υπάγονται σε καθεστώς μετεγκαταστάσεων, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας είπε ότι ετοιμάζονται τρία νέα προγράμματα ένταξης. Το πρώτο αφορά νέα καταγραφή, ιδιότητες, απόδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ σε όποιον το δικαιούται, το δεύτερο αφορά την εγγραφή όλων των παιδιών στα σχολεία και πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών, ενώ το τρίτο αφορά την ένταξη στην εργασία.

Αλήθεια, ρώτησε ο κ. Μουζάλας τους εγκλωβισμένους στην Ελλάδα πρόσφυγες, εάν επιθυμούν να μείνουν ή να επιστρέψουν με ασφάλεια στις χώρες τους, όταν τελειώσει επίσημα ο πόλεμος;

Γιατί θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα οι πρόσφυγες; Οι πρόσφυγες, διαχρονικά,  επιστρέφουν στις εστίες τους με το τέλος του πολέμου; Γιατί αλλάζει αυτό;

Γιατί ο κ. Μουζάλας νομιμοποιεί και επιτρέπει την μόνιμη εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα; Ποιος ο λόγος της μη απέλασής τους;

Μήπως αξιότιμε κ. Μουζάλα θα πρέπει να ξεκινήσει η προετοιμασία της ασφαλούς επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους και η απέλαση των παράνομων μεταναστών;

Άλλωστε, κ. Μουζάλα εσείς δηλώσατε πως το 80% των ανθρώπων που περνούν παράνομα τα Ελληνικά σύνορα προέρχεται από το Πακιστάν, μια χώρα που δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και σύμφωνα με το Reuters, ο πληθυσμός της αγγίζει τα 208 εκατομμύρια!

Το θέμα δεν είναι ρατσιστικό. Η ύπαρξη τόσων πολλών ανθρώπων στην Ελλάδα, ξένης κουλτούρας, γλώσσας και θρησκείας, που εισέρρευσαν χωρίς άδεια, χωρίς σχέδιο και χωρίς η Ελλάδα να τους προσκαλέσει, δημιουργεί θέμα εθνικής ασφάλειας και εθνική αλλοίωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου