Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ αποφάνθηκε κατά του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων

Το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ εξέδωσε απόφαση στην οποία αποφαίνεται πως ο γάμος μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου δεν είναι σωστός, απορρίπτοντας το επιχείρημα της Ισραηλιτικής ομοφυλοφιλικής κοινότητας, που ζητούσε να επιτραπεί ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα αξιοπρέπειας και ελευθερίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ρωσικού πρακτορείου Sputnik, ο δικαστής Elyakim Rubinstein είπε πως «για όλους τους σκοπούς, ο νόμος στο Ισραήλ, δεν αναγνωρίζει γάμο μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου. Για τον λόγο αυτό, η αξίωση να υπάρξει δικαστική απόφαση για κάτι που υπόκειται στους νόμους των ραβίνων, που εφαρμόζεται κάτω από ειδικές περιπτώσεις, δεν μπορεί να εφαρμοστεί εδώ… Ουσιαστικά, ζητήθηκε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου με δικαστική απόφαση, παρά το γεγονός ότι ο νόμος στο Ισραήλ δεν τον αναγνωρίζει».

Η απόφαση ήταν ομόφωνη από τους Ανώτατους Δικαστές. Η απόφαση λέει πως σύμφωνα με τον νόμο του Ισραήλ, τα δικαστήρια των ραβίνων έχουν τον τελευταίο λόγο σε θέματα γάμων και καθώς το ανώτατο δικαστήριο δεν αποτελεί θρησκευτικό ίδρυμα, δεν μπορεί να επιτρέψει τέτοια απόφαση.

Στο Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η αποδοχή γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων φτάνει το 64%. Όμως, η παρέλαση «υπερηφάνειας» στην Βηθεσδά ακυρώθηκε, εξαιτίας απειλών κατά της ζωής των συμμετεχόντων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου