Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Εγκρίθηκε η άδεια εισβολής της Τουρκίας στο Ιράκ και τη Συρία

Εγκρίθηκε εχθές από την Τουρκική βουλή η άδεια για στρατιωτικές επιχειρήσεις πέραν των συνόρων της, στη Συρία και το Ιράκ.

Υπέρ της έγκρισης της άδειας εισβολής στη Συρία και το Ιράκ ψήφισαν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το Κόμμα Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ). Εναντίον ψήφισε το φιλοκουρδικό κόμμα ΜΗΡ.

Για την πρόθεση της Τουρκίας για έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των Κούρδων στη Συρία και το Ιράκ, εξαιτίας του Κουρδικού δημοψηφίσματος της Δευτέρας, σας είχαμε ενημερώσει λεπτομερώς με το άρθρο:
Η Τουρκία ετοιμάζεται για εισβολή στο Ιράκ και τη Συρία

Η αεροπορική εισβολή όμως στο Ιράκ, έχει ξεκινήσει από το 2015 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Εχθές, Τουρκικά μαχητικά χτύπησαν Κουρδικούς στόχους στην Gara του βορείου Ιράκ. Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν αποθήκες πυρομαχικών και όπλα που, όπως υποστηρίζει η Τουρκία, ανήκουν στο PKK.

Όσον αφορά το αυριανό δημοψήφισμα στο βόρειο Ιράκ, ο ηγέτης των Κούρδων Μασούντ Μπαρζανί δήλωσε πως το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κανονικά, καθώς αυτή είναι η βούληση του λαού.

Η Τουρκία έχει δηλώσει πως δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα και το θεωρεί απειλή για την εθνική της ασφάλεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου