Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Έρχεται Czexit; τα αντιευρωπαϊκά κόμματα της Τσεχίας ενισχύονται!

Άλλος ένας πονοκέφαλος προστέθηκε στους γραφειοκράτες των Βρυξελών, καθώς τα αντιευρωπαϊκά κόμματα της Τσεχίας δείχνουν να ενισχύονται συνεχώς ενόψει των εκλογών της 20ης Οκτωβρίου.

Ο ευρωσκεπτικιστής εκατομμυριούχος  Andrej Babis του κόμματος ΑΝΟ (που σημαίνει ναι) λαμβάνει σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 26,5-27% των ψήφων. Ο Andrej Babis έχει χρηματίσει παλαιότερα Υπουργός Οικονομικών και έχει κατηγορηθεί από την αστυνομία για απάτη σε σχέση με επιδοτήσεις από την ΕΕ. Ο ίδιος φυσικά δηλώνει αθώος.

Ο Andrej Babis αντιτίθεται στην περεταίρω πολιτική ένωση της Ευρώπης, ενώ είναι πλήρως αντίθετος στην πολιτική των ανοιχτών θυρών προς τους μετανάστες και την τρομοκρατία, όπως υποστηρίζει.

Η ρητορική του βασίζεται στην τιμωρία (με φυλάκιση) των ανίκανων Τσέχων πολιτικών, ενώ θεωρεί πως οι Βρυξέλες έχουν ξεχάσει την Τσεχία. Εναντιώνεται στις αυξημένες αρμοδιότητες των Βρυξελών πάνω στις χώρες μέλη, ενώ είναι και κατά του ευρώ.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, στη δεύτερη θέση των εκλογών θα βρεθεί το κυβερνών κόμμα των Σοσιαλοδημοκρατών του Πρωθυπουργού Bohuslav Sobotka με 14,5-15%.

Το κόμμα της Ελευθερίας και της Απευθείας Δημοκρατίας (SPD) που είναι εντελώς αντιευρωπαϊκό και με αντι-ισλαμική ρητορική, αναμένεται να κυμανθεί στο 6-6,5%.

Η Τσεχία, παρά τις εκκλήσεις και τις απειλές των Βρυξελών, έχει δεχθεί μόλις 2.691 μετανάστες και πρόσφυγες στο έδαφός της.

Η Τσεχία έχει πληθυσμό 10,6 εκατομμύρια και η οικονομία της τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4,7%. Η ανεργία είναι η χαμηλότερη στην ΕΕ και οι μισθοί έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια.



Με πληροφορίες από τα άρθρα της εφημερίδας Express 1 και 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου