Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Θράσος Τσαβούσογλου: η ΕΕ πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει την Τουρκία

Το θράσος και η μεγαλομανία της Τουρκίας και ιδιαίτερα αυτών που την κυβερνάνε δεν έχει όρια. Η χώρα η οποία υποτίθεται πως προσπαθεί να γίνει μέλλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καλεί και απειλεί την ΕΕ να αλλάξει τις θέσεις της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι σχέσεις τους δεν  θα είναι υγιείς!!!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν την Τουρκία, λέγοντας πως αν δεν δει η ΕΕ την Τουρκία ως ίσο εταίρο, τότε «μια υγιής σχέση δεν θα είναι δυνατή»!

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα εχθές, μαζί με τον Γάλλο Υπουργό Άμυνας  Ζαν-Υβ Λε Ντριάν, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είπε πως η Τουρκία «δεν θέλει να έχει προβλήματα με την Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα δεν υποκλίνεται στις επιβολές και στα διπλά στάνταρντ».

«Όσο δεν μας βλέπετε ως ίσο εταίρο, δεν είναι δυνατό να αναμένετε μια υγιή σχέση, παρά τις διαφορές στα πρότυπα» είπε με πρωτοφανές θράσος ο Μεβλούτ Σταβούσογλου.

Προφανώς, η Τουρκία δεν έχει καταλάβει τι εστί Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχει καταλάβει πως αν γίνει μέλλος, θα απολέσει μέρος της Εθνικής της κυριαρχίας και οι εντολές που θα έρχονται από τις Βρυξέλες θα πρέπει να τηρούνται. Δεν θα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και κυρίως δεν θα μπορεί να βάζει τα δικά της συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα της Ένωσης.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε πως η άποψη της Τουρκίας για την Ευρώπη έχει αλλάξει με τα χρόνια και πως οι Ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει επίσης «να αλλάξουν την άποψή τους για την Τουρκία».

Από την πλευρά του ο Γάλλος Υπουργός Άμυνας δήλωσε πως ελπίζει να ξεπεραστεί η κρίση μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας, καθώς αυτή επηρεάζει αρνητικά και τη χώρα του.

Όσον αφορά το Κουρδικό δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στο Ιρακινό Κουρδιστάν στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Τσαβούσογλου είπε πως η Τουρκία έχει τη δύναμη και θα την χρησιμοποιήσει για να το αποτρέψει.

Ο Ζαν-Υβ Λε Ντριάν είπε για το θέμα πως προέχει η εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και της Συρίας, με την ταυτόχρονη καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.



1 σχόλιο:

  1. Κύριε Μπαρμπούτσογλου, βάλτο καλά στο μυαλό σου ότι ήρθε η ώρα σας να πληρωθείτε με το ίδιο νόμισμα με την Ελλάδα το 1974, επειδή τολμάτε να έχετε δική σας ατζέντα αντίθετη με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Τότε, οι ΗΠΑ, Βρετανία και Ισραήλ, σας έδωσαν την Κύπρο επειδή ο Παπαδόπουλος τόλμησε να τους απαγορεύσει την χρήση των Ελληνικών βάσεων στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής, και ο Ιωαννίδης μετά προχωρούσε την Ένωση. Τώρα που εσείς τους γράφετε στα αμελέτητά σας και προωθείτε δικά σας συμφέροντα στον πόλεμο της Συρίας , θα δώσουν την μισή Τουρκία στους Κούρδους. Προχώρα το, προχώρα το, καλά πάς , μια χαρά χαράδρα είναι μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή