Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Μοσκοβισί: Σκάνδαλο τα μνημόνια για την δημοκρατία, αλλά επιτροπεία μέχρι την αποπληρωμή του 75% του χρέους…

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι σκάνδαλο, αλλά η επιτροπεία στην χώρα θα συνεχιστεί μέχρι αυτή να αποπληρώσει το 75% των δανείων που έχει λάβει, διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ο Πιερ Μοσκοβισί.

Μπορεί η συνταγή να είναι λάθος και απαράδεκτη, αλλά θα συνεχιστεί η εφαρμογή της, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στην Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera από το διεθνές οικονομικό φόρουμ του Κόμο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Είναι ένα σκάνδαλο σε ότι αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι διότι οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι το να αποφασίζεις με αυτό τον τρόπο την μοίρα ενός λαού, το να επιβάλεις λεπτομερειακά αποφάσεις για τις συντάξεις, την αγορά εργασίας… Μιλώ για τις βασικές λεπτομέρειες της ζωής μιας χώρας που αποφασίστηκαν σε έναν οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, οι εργασίες του οποίου ετοιμάζονται από τεχνοκράτες, χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο ενός κοινοβουλίου. Χωρίς τα μέσα ενημέρωσης να γνωρίζουν πραγματικά τι λέγεται, χωρίς σταθερά κριτήρια ή μια κοινή κατευθυντήρια γραμμή».

Ο Πιερ Μοσκοβισί όμως, απάντησε στον Ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή για το θέμα της μετά μνημονίων εποχής, λέγοντας πως η Ελλάδα θα παραμείνει υπό εποπτεία και μετά τη λήξη των μνημονίων!

Σύμφωνα με τα υπογεγραμμένα «
η Ελλάδα θα παραμείνει υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα, εφόσον δεν έχει εξοφληθεί τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής που έχει ληφθεί από ένα ή περισσότερα άλλα κράτη μέλη, τον ΕΜΧΣ, τον ΕΜΣ ή το ΕΤΧΣ» που υπολογίζεται (μέχρι σήμερα) στα 176 δισ. ευρώ.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί παρέπεμψε τον Έλληνα ευρωβουλευτή στον άρθρο 14 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 472/2013, το οποίο καθορίζει το πλαίσιο για την εποπτεία μετά το πρόγραμμα.

Επομένως, η Ελλάδα και οι Έλληνες, θα είναι δεμένοι χειροπόδαρα με εξευτελιστικά για την ζωή μνημόνια, χωρίς ουσιαστικά τρόπο διαφυγής, εάν με κάποιον μαγικό τρόπο δεν βρεθούν και εξοφληθούν 132 δισεκατομμύρια ευρώ (το 75% των 176 δισ.)…

Όμως, με τις συνταγές λιτότητας που ακολουθούνται, το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων, με την έλλειψη πραγματικής ανάπτυξης μέσω δημιουργίας εργοστασίων που θα δίνουν δουλειά στους Έλληνες και θα παράγουν προϊόντα τα οποία θα εξάγονται, αποπληρωμή 132 δισ. ευρώ, δεν θα γίνει ποτέ!



Με πληροφορίες από τα ΣΚΑΪ και Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου