Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Μαζική περιτομή 114 παιδιών στα Αρριανά

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε στα Αρριανά της Ροδοπης, στην πλατεία του χωριού, γιορτή με μαζική σουνέτ (σουνίτες μουσουλμάνοι) 114 παιδιών, που οργάνωσε ο Δήμος Αρριανών.

Στην εκδήλωση της μαζικής περιτομής 114 αγοριών, με ενδιαφέρον ακούστηκε η κουβέντα που είπε ο δήμαρχος Αρριανών Αμέτ Ριτβάν:
«Να είμαστε μέσα σε ενότητα και ομοψυχία όπως συμβαίνει σήμερα εδώ. Να μην επιτρέψουμε να χαλάσει κανείς αυτήν την ενότητα».

Στην γιορτή του μαζικού σουνέτ (τελετουργικής περιτομής των μουσουλμάνων) μετείχαν:
ο πρόξενος της Τουρκίας στην Ελλάδα Αλή Ριζά Ακιντζή,
ο υποπρόξενος Οσμάν Σαχίν,
ο δήμαρχος της Τουρκικής πόλης των Ιψάλων Μεχμέτ Κερμάν,
ο έπαρχος Ιψάλων Εγιούπ Οζντεμίρ, 
ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Προύσας Σουκρού Κιοσέ,
ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και ο βοηθός του ο Φεχίμ Αχμέτ,
οι βουλευτές Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ (Το Ποτάμι), Μουσταφά Μουσταφά (ΣΥΡΙΖΑ) και Αϊχάν Καραγιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ),
ο δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά,
ο πρόεδρος του συναιτερισμού Καπνοπαραγωγών Εσάτ Χουσείν,
ο διευθυντής ΩΡΛ του νοσοκομείου Κομοτηνής Μεχμέτ Εμίνογλου,
ο Σααντετίν Σακίρ Χουσείν πρόεδρος του δημοτικού συνδυασμού Κοινωνικό Κίνημα,
ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς,
ο αντιπεριφερειαρχης Μουσταφά Κατραντζή,
οι περιφερειακοί σύμβουλοι Οντέρ Μουμίν, Αχμέτ Ιμπράμ και Ταρκάν Μουρτάζα,
ο πρόεδρος του συλλόγου μειονότητας Ν. Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου,
ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ Σαλίχ Aχμέτ,
ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Αχμέτ Καρά,
ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν,
ο πρόεδρος του BIHLIMDER Αχμέτ Εμίν
και περίπου 6 χιλιάδες κόσμος.

Η γιορτή άρχισε με τον ερχομό των παιδιών μαζί με τους γονείς τους, συνοδεία μουσικής από την Αδριανούπολη της Τουρκίας.

Στην ομιλία που έκανε ο δήμαρχος Αρριανών, είπε πως ο Δήμος, παρά τις αδυναμίες, συνεχίζει να αγωνίζεται με όλη του την δύναμη για να παράσχει υπηρεσίες και από την μέρα που ανέλαβε καθήκοντα η δημοτική αρχή καταβάλλει προσπάθειες για να παρουσιάσει στον Δήμο καινοτομίες και ομορφιές.

Ένας από τους Αχμέτ (δεν διευκρινίζεται στο άρθρο ποιος απ’ όλους) είπε μεταξύ άλλων:
«Αυτές τις μέρες 114 αγόρια, τα παιδιά μας, θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ενηλικίωση (ως άνδρες). Οργανώσαμε αυτή τη μαζική τελετή περιτομής. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γίνεται μια τέτοια εκδήλωση για πρώτη φορά στη Δυτική Θράκη. Θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς των παιδιών μας, οι οποίοι είχαν κάνει (και αυτοί) περιτομή».

(Περιλαμβάνονται διάφοροι χαιρετισμοί)

Ο δήμαρχος Ιψάλων Κερμάν, είπε πως «Εμείς ως δήμος Ιψάλων έχουμε αδελφοποιηθεί με τον δήμο των Αρριανών. Εσείς είστε πολύ σημαντικοί για εμάς. Πιστεύουμε πως σε αυτά εδώ τα χώματα, ο καθένας από εσάς είναι ένας θεματοφύλακας και εκπρόσωπος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Πιστεύουμε πως και στις παραπέρα εργασίες σας θα είστε μέσα σε ενότητα και ομοψυχία».

(Περιλαμβάνονται διάφοροι χαιρετισμοί)

Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά διασκέδασαν με Χατζηαβάτη και Καραγκιόζη , ενώ μετά άκουσαν ύμνους από την χορωδία θρησκευτικών ύμνων του χωριού Λύκειο. Σούφι (ασκητικές κοινότητες του Ισλάμ) μουσικοί, καλλιτέχνες και ηθοποιοί από την Αδριανούπολη έλαβαν επίσης μέρος στην εκδήλωση.Η μετάφραση του πρωτότυπου κειμένου από το rodopruzgari.com στα Ελληνικά έγινε από το tourkikanea.gr

Στο κείμενο που διαβάσατε περιέχονται και πληροφορίες που δεν υπάρχουν στην μετάφραση του tourkikanea.gr αλλά υπάρχουν στο πρωτότυπο άρθρο από το rodopruzgari.com.

Σχόλιο:
Άραγε η μαζική και δημόσια περιτομή 114 παιδιών αποτελεί θρησκευτικό έθιμο ή βαρβαρότητα; Ποιοι έκαναν τις περιτομές; Γιατροί ή δήθεν ειδικοί στις θρησκευτικές περιτομές; Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα ώστε τα παιδιά να μην πάθουν μολύνσεις; Πόσο άσχημο είναι για την ψυχολογία των παιδιών να περιτέμνονται δημοσίως;

Διαβάστε ακόμη:
Κατά της περιτομής στα παιδιά Βρετανικό δικαστήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου